У Галерији Удружења ликовних уметника Хомоља у Жагубици отворена је изложба цртежа уметника из овог краја Јанка Лалића. О цртежу као ликовној форми и цртачком умећу дела Јанка Лалића критику је оставио Здравко Вучинић, историчар уметности. Његове речи окупљеним ученицима основне школе из Жагубице на отварању изложбе прочитала је кустошкиња Завичајног музеја Хомоља Оливера Филиповић.

На отварању изложбе цртежа Јанка Лалића о  значају културног наслеђа са аспекта туризма говорио је директор Туристичке организације општине Жагубица Владан Лазић. Између осталог је рекао да је задовољан наступом Жагубице на управо завршеном Сајму туризма у Београду:

-Када ме питају какво је Хомоље, одговор који дајем је да је то спој традиције и културе исконских вредности.

Лазић је додао и да је Хомоље место за  одмор у природи и уживање у гастрономским специјалитетима.

Сам аутор, Јанко Лалић, академски вајар и сликар је на отварању изложбе својих цртежа причао о инспирацијама  и како настају цртежи који нису увек само основа за скулптуре и слике.

Влада Тодоровић, секретар Удружења ликовних уметника Хомоља је по проглашењу изложбе отвореном позвао посетиоце да ову изложбу посете и погледају токо наредних петнаестак дана.

Share.

Comments are closed.

Skip to content