2017-06-26T18:29:24+02:00 26. јуна, 2017. 18:28 |

Изложба Предрага Радошевића: Jа сам, ипак цртач -то ми је у крви!

2255У Галерији савремене уметности у Пожаревцу приређена је изложба слика уметника Предрага Радошевића. Аутор изложбе рођен је у Новим Козарцима. Завршио је Економски факултет и велики је заљубљеник у сликарство. Живи и ради у Пожаревцу и члан је Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“.

             Изложбену поставку отворио је члан Градског већа Дејан Крстић, који je изразио задовољство што догађају присуствујевелики број Пожаревљанакао и уметника из иностранства. Како је рекао, разгледајући ова уметничка дела, стиче се утисакда је Радошевић уживао стварајући слике.

             Јулија Башић, кустос у пожаревачком Народном музеју је у уводној речи истакла, да Радошевић своје цртеже третира као слике. Он покушава да пронађе базу између традиционалног сликарства и савремене фотографије.

             Уз захвалност свима што су дошли да погледају и оцене његово стваралаштво, Предраг Радошевић подсетио је и на своје почетке.

             -Када сам као мали, са колегама отишао на једну колонију, сви уметници су сликали техником уље на платну, док сам ја цртао оловкама. Говорили су: „Ти си цртач“. То сам тешко подносио, међутим, након толико година, када ми неко упути речи да сам сликар, ја им одговорим: „Не, ја сам, ипак цртач. То ми је у крви, то је моја страст“, рекао је Радошевић.

М. П.