У новом сазиву Националног савета влашке националне мањине у Србији, за председника је поново изабран Новица Јаношевић из Кучева.

Новица Јаношевић

Конститутивна седница одржана је у Неготину, у свечаној општинској сали. Том приликом је у својству домаћина окупљене поздравио председник Општине Неготин Владимир Величковић, пожелевши наставак успешног рада. Седници је присуствовали и саветница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Говедарица.

Седницом је председавао најстарији члан Савета, Милетић Михајловић – Тића из Петровца на Млави, уз помоћ два најмлађа члана, Марином Kовачевић из Бољевца и Давидом Брјазовић из Зајечара.

Верификацијом мандата 23 члана конституисан је Национални савет на период од четири године, након чега је уследио избор председника Савета. једногласно је нови мандат поверен досадашњем председнику Новици Јаношевићу.

По упису у регистар новог председника Савета код Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Национални савет ће изабрати заменика председника, потпредседнике, председника Извршног одбора, чланове Извршног одбора и чланове четири стална и два нестална радна тела.

            А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content