2017-03-08T10:35:45+01:00 8. марта, 2017. 10:35 |

Јапанска донација вртићу у Жагубици

1233У Амбасади Јапана у Београду потписан је Уговор за реализацију пројекта за Oпштину Жагубица. Добитник средстава је Предшколска установа Полетарац. Уговор су 28. фебруара потписали његова екселенција амбасадор Јапана у Републици Србији Ђуићи Такахара и директор ПУ ПолетарацВања Милутиновић, испред добитника средстава. Потписивању је присуствовао и заменик председника Општине Предраг Ивковић.  Иначе, Жагубица је једна од осам општина у Србији које су добиле подршку Јапана.

Његова екселенција амбасадор Ђуићи Такахара, том приликом је истакао да је Амбасада Јапана од 1999. године директно подржавала пројекте које су реализовале локалне самоуправе, невладине организације, школе и здравствене установе. До сада је реализовано 199 пројеката, а од свих овогодишњих корист ће имати градови и општине, истакао је Такахара и додао да Влада Јапана препознаје потребу да се повећа помоћ којом ће се смањити разлике између великих градова и других делова земље, јер се на тај начин подстиче и развој Србије.

Испред Општине Жагубица и Предшколске установа Полетарац“ захвалили су се директорка ПУ Вања Милутиновић и заменик председника Општине Предраг Ивковић, који је указао на значај донације.

Вртић у Жагубици један је од ретких у Србији у коме је, захваљујући локалној самоуправи, боравак бесплатан за све малишане. Реализацијом овог пројекта њихов боравак ће бити још лепши, а одрастање квалитетније, с обзиром на то да ће добити и нову кухињу, прозоре на вртићу и тоалет. Средства опредељена овом приликом износе више од 6,5 милиона динара. Имаће велики утицај и на буџет Општине, имајући  у виду да се ради о више него значајним средствима, истакао је Ивковић.

Церемонији потписивања уговора су поред представника амбасаде и општина, потписница уговора, присуствовали  и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства  пољопривреде и заштите животне средине.