2020-09-02T22:34:51+02:00 3. септембра, 2020. 07:01 |

Јавни радови у вртићима у Жагубици

Национална служба за запошљавање, Филијала Пожаревац и овог лета расписала је јавни позив за ангажовање и запошљавање незапослених са евиденције. Петоро незапослених из категорије теже запошљивих лица ангажовано је у оквиру јавних радова преко конкурса у Предшколској установи „Полетарац“ у Жагубици.

Директорка Предшколске установе Вања Милутиновић каже да су они ангажовани за сређивање простора у објектима у Жагубици и Крепољину. Сређивање простора је почело док су запослени били на колективном годишњем одмору:

-Тада сезонски ангажовани радници преко јавног конкурса могу да раде док деца нису ту. Пошто јавни радови трају четири месеца, они ће и у септембру, октобру и новембру бити ангажовани на неким радовима који немају додира са децом у групама као што су улепшавање вртића, сређивање архива и чишћење тавана. Архивска грађа која је тамо смештена због недостатка простора биће пребачена у Историјски архив који има правила за њено чување.

Троје радника је ангажовано у Жагубици, а двоје су у новом објекту у Крепољину. Директорка Милутиновић каже да очекују да вртић „Цветић“ буде отворен за малишане за месец дана. До тада ће деца бити смештена у делу крепољинске основне школе.