milosss   
           Делегације неколико странака и грађани из читаве Србије, у суботу 11. марта, у дворишту породичне куће у Пожаревцу, у којој је живео некадашњи председник Србије и Југославије Слободан Милошевић, одали су пошту поводом 11 година од његове смрти. Поред представника Градског одбора СПС Пожаревац и многобројних грађана и поштоваоца Милошевића, пошту су одали председник Покрета социјалиста Александар Вулин, председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ и његов лекар, функционер радикала Милован Бојић, као и члан ГО СПС Никола Шаиновић.

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин, истакао је да је дошао на Милошевићев гроб како би исказао поштовање човеку кога је Србија два пута изабрала на непосредним изборима за председника.

-Његова политика је политика слободне Србије која је водила рачуна о себи, свом уставу и законима, која се борила да буде на Косову и Метохији и Србија коју ми данас желимо. Он није водио политику сукоба са светом, већ су многе земље у свету водиле политику сукоба са Србијом. Нико не може да каже да је бомбардовање Србије било оправдано, и нико не може да каже да је насиље на Косову, пљачкашка приватизација и све што је дошло после 2000 било оправдано…Ми се и данас боримо да Србијом влада Србин, да Србијом влада Србија, грађани Србије, а не амбасадори, поручио је Вулин.

Никола Шаиновић, некадашњи премијер и потпредседник Владе Југославије рекао је да је Слободан Милошевић велика историјска личност.

– Овде смо да се поклонимо његовим сенима и да се сетимо једног страшног времена у коме је постојао униполарни свет апсолутне моћи једне силе, апсолутне политичке воље која се спроводила широм света бруталном силом, са захтевима који се неким делом постављају пред нашу земљу још и данас.  Слободанова жртва је подсећање да је такав свет био неправедан, рекао је Шаиновић.

По речима Војислава Шешеља, председник СРС, Милошевић је 2006. године страдао у тамници Хашког трибунала, бранећи отаџбину и српство.

-Што време више пролази, то ће историја давати објективнији суд о Милошевићу, поготово што је на сметлиште историје отишла сва досманлијска булумента петооктобарских мафијашких пучиста, који су лажима и обманама засипали српски народ, фалсификовали историјске чињенице и ставили се у службу српских непријатеља. Ми који смо се борили за српске националне интересе, за правду, слободу и демократију, знали смо у тој борби да правимо и грешке о којима ће историја судити… Поред политичке димензије одавања почасти, професор Бојић и ја овом приликом одајемо и почаст свом пријатељу, истакао је Шешељ.

У петак 10. марта, гроб Слободана Милошевића посетили су и почасни председник СПС Милутин Мркоњић и дугогодишња секретарица и сарадница оснивача СПС, Мира Драгојевић.

                                                                                                                                                                                          И.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content