Настављајући такмичарски низ XXVIII Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“, синоћ се на позорници Велике сале Центра за културу Пожаревац представио ансамбл Југословенског драмског позоришта. Сјајан глумачки тим извео је комад Александра Поповића „Развојни пут Боре шнајдера“ редитеља Егона Савина.

Детаљ из представе „Развојни пут Боре шнајдера“

Након представе, попут прве вечери,  стручни жири и жири публике донео је истoветну одлуку да глумац вечери буде  један уметник. Синоћ је то био Ненад Јездић који је тумачио улогу Боре шнајдера. Испред жирија публике награду му је уручио прим. др Срећко Босић, док је Спомен на глумца Јездићу уручио драмски уметник Небојша Дугалић, члан стручног жирија. Уз Озрена Грабарића Ненад Јездић је други глумац који је својом креацијом заслужено ушао у конкуренцију за лауреата XXVIII Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“.

Др Срећко Босић уручује Јездићу награду жирија публике

У оквиру пратећих програма Глумачких свечаности данас у 13 часова у Малој сали Центра за културу Пожаревац биће промовисана књига  др Миливоја Млађеновића „Други пет”. Реч је о издању у коме су штампане победничке драме са „Фестивала првоизведених представа – ПИП“ у Алексинцу из периода од 2017.  до 2022. године.

Небојша Дугалић образлаже одлуку стручног жирија

Треће такмичарске вечери Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“  представиће се „Атеље 212“  комадом Флоријана Зелера  „Отац“ редитеља Паола Мађелија. Почетак је у 20 часова.

Влада Винкић

Фото: Владан Милић

Share.
Leave A Reply

Skip to content