Година на измаку је једна од најуспешнијих у пословању Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“ у Пожаревцу. Круна тимског и домаћинског рада и односа према корисницима услуга су Сертификати ИСО 9001 за стандард квалитета и 14001 за заштиту животне средине добијени почетком године као и мајско признање КОМДЕЛ-а, асоцијације комуналних предузећа Србије.

 

 РЕГИОНАЛНИ ПОСЛОВНИ ЛИДЕР

            Најновије признање је уручено директору овог пожаревачког јавног предузећа Слободану Јовићу. Парламент привредника Регионалне привредне коморе за Браничевски и Подунавски округ прогласио га је за регионалног пословног лидера. Ово признање уручено је у петак, 30. новембра  на свечаној седници Парламента у Пожаревцу. У образложењу се наводи да „Слободан Јовић има иза себе 40 година радног искуства на одговорним функцијама, и као појединац издваја се иновативношћу и спремношћу на изазове и велико залагање у предузећима у којима је радио и ради“.

Осим признања „Регионални привредни лидер“ Јовић је добио и Октобарску награду Општине Пожаревац 1996. године као директор ПУ „Љубица Вребалов“. Само предузеће ЈКП „Комуналне службе“ којим од 2008. руководи Јовић, је у два наврата, 2011. и 2016. године добило Повељу „Капетан Миша Атанасијевић“.

            У образложењу овог последњег признања стоји и да је „Слободан Јовић својом визијом у управљању и добијањем ИСО стандарда 9001 за квалитет и 14001 за заштиту животне средине, ради унифицирања процедура омогућио даље напредовање, развој предузећа и стабилност у пословању“.

 142 МИЛИОНА ЗА ОПРЕМАЊЕ

             Захваљујући доброј сарадњи ЈКП „Комуналне службе“ и локалне самоуправе, Града Пожаревца, у опремање предузећа 2018. године укупно је из Буџетског фонда за заштиту животне средине уложено 142 милиона динара:

-Ова година за Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ је веома успешна. Већ сада је видно да годину завршавамо добро захваљујући тимском раду и домаћинском односу према послу. Природа посла је таква да никад није идеално, али ми се трудимо да увек буде боље и квалитетније. Ове године је издвојено 142 милиона за набавку механизације. Када кажем механизације, то нису само возила, то су и чистилице, контејнери, цистерне за прање, канте и посуде за смеће које су на путу да стигну до краја године.

Набављене су две аутоцистерне вредности 23 милиона, један нови аутосмећар, две чистилице, два велика усисивача за скупљање лишћа. Очекује се да до краја године стигне и 11.000 канти за смеће које ће бити подељене индивидуалним корисницима. Посуде за смеће за које је издвојено 28 милиона динара расподелиће се корисницима у Пожаревцу и Костолцу у првом тромесечју 2019. године уз потписан реверс.

-Тиме ћемо да покријемо сав индивидуални сектор и олакшаћемо нашим корисницима, а и себи, јер су те канте типске и каче се на смећаре, што ће бити лакше за наше раднике, каже директор.

 „Комуналне службе“ су у зимску сезону ушле спремне, пре свега да одржавају хигијену, али и да успешно обављају остале послове у јавном интересу као што су управљање пијацама, гробљима и збрињавање животиња.

                                                                                                                                                                      Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content