ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА ОБИШАО РАДОВЕ У МЗ „ГОРЊА МАЛА“

У Месној заједници „Горња мала“, у Алексе Дундића и околним улицама, изводе радови на ширењу топлификационе мреже у вредности од 58.500.000 динара. Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца,  са директором ЈП „Топлификација“ Дејаном Дачићем и његовим сарадницима обишао је протеклог четвртка радове у овом делу града и том приликом уверио се у њихов квалитет.

На топлопредајну станицу у Улици Алексе Дундића, која је изграђена још прошле године, снаге 2,5 мегавата, моћи ће да се прикључи око 114 домаћинстава из седам околних улица. Радови се изводе до прикључних шахти у индивидуалним двориштима купаца, који ће на основу појединачних захтева и техничких услова прикључивати своје објекте у моменту када то буду желели. Рок за завршетак радова је 90 дана.

Мирко Аранђеловић, извршни директор за техничке послове, инвестиције и развој у ЈП „Топлификација“, изјавио је да до краја године тешко да ће се окончати радови на целој локацији, међутим њен велики део биће у функцији, с обзиром на то да је топлопредајна станица снабдевена прикључком за електричну енергију. Тиме ће један број домаћинстава бити пуштен у рад, с тим да како се инвестиције у појединим улицама буду реализовале, до краја грејне сезоне „Топлификација“ ће моћи да прикључи и остале купце.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца нада се да ће време ићи на руку извођачима радова и да ће инвестиција бити реализована у року.

-Више пута смо говорили о томе колико Град Пожаревац издваја новца за ширење топлификационе мреже. Само ове године, локална самоуправа заједно са средствима Топлификације, око 580 милиона динара, улаже у одржавање и изградњу топловода. Нажалост, неће се реализовати већи део ових средстава због сређивања документације која се односи на имовинско правне односе. За две и по године на територији Града, на топловодну мрежу прикључено је више од 1.000 корисника. Након ових радова уследиће и асфалтирање путева. Оно што могу да обећам је да ћемо наставити са ширењем топлификационе мреже, јер се на тај начин решава главни еколошки проблем – аерозагађење. У будућности очекују нас крупнији пројекти када је реч о развоју топлификације, изјавио је Спасовић и додао да је у припреми пројекат који ће омогућити ширење топлификационе мреже према градским брдима. У нареде две до три године очекује се планирање и стварање услова за изградњу велике топлопредајне пумпне станице, која ће омогућити подизање притиска и ширење мреже и у овом делу града.

Након обиласка радова у Улици Алексе Дундића, челник Града Пожаревца и представници Топлификације обишли су радове у Улици Иве Маринковића где се гради подстаница за нових 115 прикључака. Вредност ових радова је 58 милиона динара, а средства су обезбеђена из Буџетског фонда за заштиту животне средине. Споменимо и то да су окончани радови на ширењу топлификационе мреже у Сокобањској улици, у насељу Бусије чија је вредност инвестиције је 15 милиона динара.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content