2021-01-30T10:38:30+01:00 30. јануара, 2021. 10:38 |

Кад` Кева одлази у пензију

ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ ПОЗОРИШНИХ ПРОЈЕКАТА  ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ПОЖАРЕВАЦ

По окончању новогодишњих празника, глумци Аматерског позоришта „Миливоје Живановић“ поново су на Великој сцени Центра за културу на којој се одвија рад на припреми комада „Мајстори, мајстори“. Реч је позоришној верзији једног од култних филмова EX Југославије, док је екслузивно право пожаревачком позоришту уступио сценарист и редитељ овог остварења Горан Марковић.– Реч је о једном од неколико пројеката који се тренутно припремају под куполама нашег здања, а драматизација и режија поверена је Владиславу Велковском, који је, жаргонски речено, дете наше куће. Наиме, као аматер Велковски је режирао и играо у више представа а сада је као дипломирани редитељ Академије уметности у Новом Саду из класе Никите Миливојевића добио прилику да своју прву, професионалну представу ради у нашој кући, сазнајемо од Бојана Николића руководиоца Велике сцене Центра за културу Пожаревац, који се и сам често појављује у пожаревачким представама, а његово глумачко ангажовање награђивано у више наврата.  

 

Драматизација сценарија „Мајстори, мајстори“ Горана Марковића, даће нови угао причи из осамдесетих година која прати односе наставника у једној школи током испраћаја у пензију  чистачице Кеве.

 

Подсећања ради, пожаревачки глумачки ансамбл посетио је и градоначелник Саша Павловић пружајући пуну подршку овом сегменту културних дешавања. Како смо сазнали, за представу „Мајстори, мајстори“ ангажован је 21 глумац, што представља један од најмасовнијих пројеката у новије време, док се премијера очекује за нешто мње од два месеца.

Влада Винкић