У Костолцу су завршени пројекти костолачке Првомајске улице и Градског парка, који ће битно изменити изглед овог града. Реализација је планирана за ову годину а укупна вредност око 155 милиона динара.    

Град Пожаревац и Градска општина Костолац припремили су нови концепт саобраћаја изградњом и уређењем Првомајске улице у центру града, у вредности од 68,8 милиона динара.

Серџо Крстаноски

– У опису пројекта планирано је 300 метара нове улице, у ширини од 13 метара, са две саобраћајне траке од 6 метара за аутомобиле и по једну траку за пешаке и бициклисте, са обе стране, од по 3.5 метара, најављује председник ГО Костолац Серџо Крстаноски и наставља:

– Кружни ток ће бити на раскрсници са Улицом Николе Тесле, са дијагоналом од 15 метара. Биће постављена и лед расвета, посађено зеленило са новим дрворедом, као и аутобуским стајалиштем поред школе.

Процењена вредност потпуне реконструкције Градског парка износи 84 милиона динара. 

– Пешачко – бициклистичка стаза биће на месту старе пруге, у дужини од 410 метара, од Улице В. Дугошевића, до Првомајске. Ширина бициклистичко- шетачке стазе биће 4.3 метра. Планирано је постављање 132 LED светиљке, градња новог дечјег игралишта 120м/2, са тартан подлогом, клацкалицама, пењалицама, љуљашкама.

– Новина је и павиљон, димензија 5 метара са 2.4 метра, који ће окупљати грађане на едукативним, музичким и сличним догађајима. Поставиће 30 парковских клупа, 30 корпи, 4 комплета столова за шах са клупама, „Strawberrу“ дрво – соларни пуњач и паметна клупа, систем за заливање траве, нова стаза у парку у дужини од 250 метара, уз још нових садница, истиче Крстаноски.

Share.

Comments are closed.

Skip to content