Град Пожаревац је био домаћин представницима Националне алијансе за локални економски развој који су одржали седницу Извршног одбора. Једна од значајнијих тема била је како у наредном периоду унапредити Пожаревац и остале градове у погледу побољшања пословног окружења, као и дефинисање следећих корака које држава треба да уради.

-Свесни смо колико овде има битних, великих партнера привреде, која ослушкује сваки дан оно што локална самоуправа ради за њих. НАЛЕД има мисију да целокупно пословно окружење подигне на један виши ниво који је прихватљив привреди. Већ дуго година заједно са Градом Пожаревцем радимо на креирању бољег пословног окружења за ову локалну самоуправу, али исто тако искуства стечена овде покушавамо да пресликамо, како би и остале градове и регије унапредили на што бољи начин, истакао је Дејан Ђокић, председник Извршног одбора НАЛЕД-а.

            Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је нагласио да се Град Пожаревац пријавио у програм сертификације градова и општина за боље пословно окружење и стим у вези, локална самоуправа је у фокус ставила развој привреде, стварање повољног окружења за инвестирање и сви кораци који су предузимани у претходном периоду управо су усмерени ка томе да се повећа број запослених на овом подручју.

            Програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа који се спроводи у Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији и Србији. Програм је намењен општинама и градовима који имају одговарајуће капацитете и стратешки су опредељени да унапреде пословни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

                                                                                                                        Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content