На територији Градске општине Костолац у току је реализација неколико капиталних инфраструктурних објеката чија вредност превазилази 160 милиона динара. Истичемо и вишегодишњи пројекат замене, реконструкције и формирања новог дрвореда, за који је издвојено укупно пола милијарде динара.

Истовремено теку и припреме за реализацију нових пројеката.

 

 

ИНФРАСТРУКТУРА

О текућим инвестицијама разговарали смо са председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским, који указује на то да је ове године у Костолцу урађено 2.000 метара улица и 1.500 метара тротоара, и наставља:

Серџо Крстаноски

– Тренутно се ради асфалтирање улица у насељима Петка и Кленовник. У току је изградња фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу, чија је вредност 3.203.748 динара, са пдв-ом. Завршетак се планира у новембру. Ради се и капитално уређење зграде Градске општине. Вредност радова износи 1.083.000 динара, са пдв-ом, а завршетак се планира у новембру.

– Један од најзначајнијих капиталних пројеката, који ће бити реализован у периоду од 2018. до 2021. године, јесте замена, реконструкција и формирање новог дрвореда на  подручју Градске општине. Овим путем се захваљујем локалној самоуправи Града Пожаревца на издвојеним средствима за ГО  Костолац, јер је ово наставак улагања  које је започето 2016. и 2017. године, када је у нашу општину уложено више од 500.000.000 динара, каже Крстаноски, и додаје:

– Из трансфера Града Пожаревца ка Градској општини Костолац, у износу од 56 милиона динара, и средствима из буџета Градске општине и фонда за заштиту животне средине у износу од 105 милиона динара, реализовано је неколико значајних пројеката.

Поплочана је лева страна тротоара у Улици  Боже Димитријевића, у вредности од 5 милиона динара. Тиме је завршена цела улица. Такође је завршена Улица Радисава Божића у Петки, у дужини од 665 метара, у вредности од 8,9 милиона динара.

Крстаноски указује и на то да је у току асфалтирање Улице Десанка Максимовић на Каналу, у дужини од 457 метара, у вредности од 6,5 милиона динара, затим, асфалтирање  Партизанске улице у Кленовнику, у дужини од 345 метара и вредности од 3,8 милиона, као и асфалтирање Улице М. Обилића у Острову, у дужини од 170 метара, у вредности од 1.740.000 динара.

У костолачком насељу „Канал“, у Улици Кнеза Милоша, ради се санација деградираног терена услед појаве клизишта. Вредност тих радова износи 6,4 милиона динара. Очекује се завршетак рехабилитације леве стране Карађорђеве улице. Реч је о 1.030 метара тротоара, на релацији од нове пумпе до моста, чија је вредност 13 милиона динара. Такође је у припреми изградња прве фазе заштите површинских вода у Кленовнику, у вредности од 13 милиона динара.

ПРОЈЕКТИ У ПРИПРЕМИ

Од следећих пројеката за чију реализацију теку припреме, председник каже да је у току јавна набавка за балансирање и финално мерење хидрауличног система даљинског грејања у селу Петка, са израдом извештаја.

– Ради се пројектна документација за топлификацију у кругу пијаце, што је услов за  израду и ширење топлификационе мреже у том делу. Ради се и пројектна  документација   за изградњу дистрибутивне топлификационе мреже за Кобалово насеље у Старом Костолцу. Такође се ради пројектна документација за изградњу дистрибутивне  топлификационе мреже за Базенску улицу у Костолцу, најављује председник Градске општине Серџо Крстаноски.

А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content