2021-02-27T09:14:52+01:00 27. фебруара, 2021. 09:14 |

Капитен је увек подстрек

Заређали су Пожаревљани четири победе у низу и изборили учешће у плеј-офу. Капитен, разарајући поентер и сервер без мане, уз то и најстарији играч у Младом раднику, неуморни коректор Младен Бојовић не крије задовољствo због тога.

-Није шала, победили смо четири ривала, екипе Партизана, крагујевачког Радничког, Новог Пазара и Борца из Старчева и потврдили екипни квалитет пласманом у плеј-оф, каже Бојовић и додаје: – Сви се боримо и трудимо да играмо најбоље.То је увек била и моја лична одлика. Као капитен, кад загусти преузимам пуну одговорност и својим примером дајем подстрек да сви уложе максимум концентрације како би се вратили у игру.То моје играчко искуство и рутина помажу да се психички усредсредимо и уздигнемо у тренуцима кризе  што је у одбојци веома важан фактор. Нормално, не зависи све од мене већ и од осталих играча, дизача, примача, па кад се то све сложи, освајамо драгоцене поене.

До краја првог дела првенства предстоје им још три искушења.

-Имамо три најтежа противника у задња три кола. Идемо у Краљево код Рибнице, па нам долази Војводина и на крају гостујемо Спартаку у Суботици. Све су то екипе из самог врха табеле. Са Рибницом можемо да се носимо. Они су мало рањиви после пораза од Партизана. Ако се укаже шанса, гледаћемо да је искористимо. Сад смо пети на табели и ако поскочимо на четврто место, биће још боље. У сваком случају пето место је цементирано и играћемо у плеј-офу, истиче Бојовић.

                                                                                                                                                    Р. Сандић