2021-03-17T20:43:23+01:00 18. марта, 2021. 07:17 |

Карате: Бронза за Јану, злато за Алексу

 

             Алекса Стоиљковић

У Чачку је  организовано Школско првенство Уже Србије основних и средњих школа у каратеу које је окупило око 360 такмичара. Kарате клуб ВГСK представљали су ученици Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта (7 такмичара) и „Милутин Миланковић“ из Раброва (1 такмичар), као и средњих школа: „Милоје Васић“ – Туристичка Велико Градиште, Пожаревачке гимназије Пожаревац и Медицинске школе Пожаревац. 

У категорији ОШ 5-6 реазред (-40 кигограма) Јана Стојановић  освојила је 3. место, бронзану медаљу за ОШ „Иво Лола Рибар“, а у категорији средњих школа 3 – 4 године Алекса Стоиљковић (-76 кг) освојио је прво место и златну медаљу за СШ „Милоје Васић“ – Туристичка и самим тим се квалификовали за Школско првенство Србије. 

Уколико такмичари постигну овако завидне резултате и на Школском првенству Србије, ускоро ће учествовати на Светском школском првенству у каратеу које ће се одржи у Београду.

Овај спортски догађај одржан је по свим препорукама Министарства омладине и спорта и Владе Републике Србије, без присуства публике.