2019-05-20T12:44:50+02:00 20. маја, 2019. 12:44 |

Карате куп пријатељства у Виминацијуму

У недељу 19. маја у инспиративном амбијенту Авантура парка археолошког налазишта Виминацијум, одржан је Куп Пријатељства у организацији Српске карате Уније и Спортско рекреативне Асоцијације.

Такмичење је почело неочекиваним наступом спортског директора Уније, Банета Дмитровића, који је заменио своје одело  легионарским костимом у којем  је „командовао“ церемонијом свечаног отварања, представљајући клубове као римске легије. Цео перформанс је наишао на одушевљење преко 200 учесника турнира из клубова широм Србије и Румуније.

Само такмичење је протекло у пријатељској атмосфери карактеристичној за такмичења у организацији Уније у фер и коректном надметању свих учесника, који су татами струњаче одмах по завршетку свог наступа заменили изазовним полигонима у духу правих спортских авантуриста.

У генералном пласману прво место припало је клубу „Пожаревац 92“, друго место заузео је „Лотос“  из Смедерева, треће место освојио је „Шуматовац“ из Алексинца ,  четврто место припало је клубу „Пантери 012“ из Жагубице и пето место заузео је „Карађорђе“ из Раче.