Одељење Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац у Костолцу приредиће наредног петка (23.март) „Караван фантастике“. Реч је је пројекту удружења три млада аутора, савремена српска романописца, (Немања Јованов, Душко Благојевић и Срђан Томић) који сопственом иницијативом желе да поделе са друштвом занемарене вредности. Посетом градовима региона, центрима културе, библиотекама и свим местима на којима се састају љубитељи књига, кроз дружење, трибине и промовисањем сопственог рада и искуства, покушавају да подсетимо све да је књижевна традиција на нашим просторима снажнија него што се данас мисли.

Немања Јованов, аутор трилогије ”Приче о одрастању човечанства”, рођен 1979. године у Београду, завршио Факултет Драмских уметности у Београду. Професионално остварен као филмски сниматељ и члан УФУС-а и УНС-а, почео сам схватати да је стваралаштво уско повезано са богатством искуства. Душко Благојевић, aутор    трилогије о Драгојл ратницима, рођен је 1978. године у Београду. Дипломирани економиста, још за време студија, под снажним утицајима митологије и бројних књижевних остварења из домена епске фантастике, написао је сценарио за о Драгојл ратницима. Срђан Томић, аутор серијала “Колевка снова” и романа “Вучја ноћ”, рођен је 1982. године, интересовање за причу, снажне карактере и догађаје бруси кроз писану реч на Факултету политичких наука и радећи као новинар. Серијалом „Колевка снова“, посеже у свет бајки, испредајући судбине и ликове који остају да изгарају у ноћи дуго пошто се лампе, рачунари и телевизори угасе.

Почетак овог занимљивог дешавања је поменутог дана у 19,00 часова у просторијама Одељења Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац у Костолцу

Share.

Comments are closed.

Skip to content