Караван Партије уједињених пензионера Србије боравио је у Пожаревцу у оквиру велике акције под називом „Србијо и ово је Србија“. На тај начин ПУПС организује информисање руководстава градских и општинских одбора, а у пожаревачком Центру за културу присуствовали су представници ове партије из Браничевског, Подунавског, Зајечарског и Борског округа.

Лидер ПУПС-а и министар за бригу о селу Милан Кркобабвић је овом приликом истакао да је ПУПС дефинисао неколико кључних политика намењених пензионерима, запосленима и пољопривредницима.

-Порука је јака, гласна и битна за Србију. Желимо да људи у локалним заједницама договарају, планирају и одлучују, да заједно са ПУПС-ом не буду под старатељством, да нису штићеници, него људи и жене који одлучују. Хоћемо зараде редовне и сигурне, али пристојне за живот, пензије редовне и сигурне и пристојне за живот, хоћемо цене пољопривредних производа које пољопривредницима омогућавају пристојан живот. Хоћемо суштинску рефому пензионог система, да најмања пензија омогућава пристојан живот и да пензије не губе трку са зарадама. То је глас Србије и локалних заједница са поруком: „Заједно смо јачи и заједно можемо све“, казао је Кркобабић.

Скупу су поред најужег руководства партије присуствовали председник Градског одбора ПУПС-а Пожаревац Драган Радовановић и председник Општинског одбора ПУПС-а и члан Извршног одбора за Браничевски и Подунавски округ Драган Станојевић.

                                                                                               Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content