Градска управа Пожаревац  позива сва физичка лица која пружају  услуге смештаја да  у што краћем року поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта за смештаj, кућа, апартманa, соба или сеоских туристичких домаћинстава.

Законом о угоститељству прописана је обавеза  угоститеља који пружа услуге смештаја у кућама, апартманима, собама и  сеоским  туристичким домаћинствима да изврше категоризацију тих објеката. Захтев за категоризацију се подноси преко еТуристе. 

По добијању решења о категоризацији угоститељски објекат и угоститељ ће бити евидентирани у систем еТуристе, на који начин ће, у складу са позитивним прописима, моћи да наставе са пружањем угоститељских услуга смештаја на законит начин.

Физичко лице, у наведеним категорисаним објектима, угоститељске услуге може да пружа непосредно или преко посредника, правног лица или предузетника. У случају посредовања физичко лице и посредник закључују међусобни уговор који се ради евидентирања доставља органу јединице локалне самоуправе.

У супротном,  физичко лице је прекршајно одговорно, а запрећене су казне које се крећу у распону од 150.000 до 350.000 динара.

За све додатне информације и пружање стручне помоћи доступан је мејл smiladinovic@pozarevac.rs или број  телефона 012/539-664. 

Такође, можете се обратити и Министарству туризма и омладине путем маила turizam@mto.gov.rs ili eturista@mto.gov.rs као и на телефоне 011/3149670 и 011/3139671.

Share.

Comments are closed.

Skip to content