2019-09-14T14:03:11+02:00 14. септембра, 2019. 14:01 |

Кик бокс: Сара освојила Европу

Пожаревљанка Сара Миљковић чланица Клуба борилачких спортова „012″ из Пожаревца, освојила је прво место и златну медаљу на „Wако“ јуниорском Европском првенству, које је одржано у Ђеру у Мађарској.

Сара се борила у дисциплини К1, најтежој ринговној дисциплини, у којој су поред ручно – ножних удараца дозвољени и ударци коленом. Сара је наступила у склопу јуниорске кик бокс репрезентације Србије у категорији +70кг. У финалу се сусрела са фаворитом, искусном такмичарком из Русије. После три јаке рунде Сара је успела да, на бодовну разлику, донесе победу и прво злато за репрезентацију Србије.

 -Ово је огроман успех за нашу земљу, клуб и град из кога Сара долази и који презентује на најбољи могући начин. Пут до места у репрезентацији и освајања европске титуле није био лак. Место у репрезентацији добијају само најбољи борци из земље, а услов је освајање државних првенстава у кик боксу. Сара, осим тога што је вишеструки државни првак у А класи, у low kick и К1 дисциплини, освајала је и међународне турнире као што су Wako Gran Prix у Сарајеву, Balkan Best Fighters, Serbian Open и светски Wако куп одржан у мају ове године, рекао је тренер Никола Марковић

-Иако још увек спада у јуниорску конкуренцију, скоро све победе које је остварила биле су у сениорској конкуренцији, која је много тежа и озбиљнија. Већ за месец дана Сару очекују нови подвизи и изазови, јер је позвана да наступа за сенорски тим репрезентације Србије на Светском првенству које се одржава у октобру,  додаје Марковић констатујућо да планова има много, али да је неопходна  помоћ Града, јер трошкове опреме, чланарине, смештаја и  путарине, покривају сами такмичари и клуб, па многи, због недостатка средстава, изгубе мотивацију.

Поред Саре, Пожаревац може да се похвали одличним борцима као што су: Ивана Здравковић, Немања Живановић, Милош Јовановић, Александар Живковић, и Алекса Ивковић, који су такође остварили одличне резултате ове године и постали државни и прваци београдских такмичења у кик боксу.

У наредном периоду очекује их државно првенство у full contact дисциплини, Београдско такмичење и, најбитније, Светско првенство у кик боксу где ће се Сара Миљковић борити са најбољим борцима планете.

                                                                                                                                     Р. Н.