2020-10-04T13:54:17+02:00 4. октобра, 2020. 13:54 |

КК „Пожаревац“: Неколико промена у играчком кадру

КК „Пожаревац“ је почео припреме за предстојећу сезону. Пулени тренера Владимира Влашковића су радили најпре на Хиподрому, а затим наставили у   СЦ „Пожаревац“. У раду са сениорима укључени су и играчи из јуниорског погона. Тренира се два пута дневно, пре подне у теретани, а увече поново у хали.


У односу на претходну сезону било је неколико промена у играчком кадру. Екипу су напустили Емир Куртишевски, који је отишао у Борац (Земун) и Предраг Перишић (Беовук). Нови играчи су Ариан Асановић (23) који је дошао из новосадске Војводине, Ђорђе Костић (33, Слога Баточина), Страхиња Глишовић (19, Борац Чачак) и Немања Катушић (21, Зицер Гружа). Бековски тандем из прошле сезоне Старинчевић – Голе је остао као и остатак екипе, појачан играчима из јуниорског погона. 

Очекује се да такмичење почне прве недеље октобра, а амбиције су да се оствари још бољи резултат у односу на прошлу сезону када је освојено 5.место у недовршеном првенству 2019/20. С обзиром да ове сезоне у лиги има 16 клубова, такмичење ће вероватно у првом делу бити одиграно у две групе од по 8 екипа сходно географској припадности. Четири најбоље екипе из сваке групе формираће плеј оф групу а четири слабије пласирана тима из сваке групе формираће  плеј аут групу.  

Јуниори ће као и прошле године покушати да се пласирају у Јединствену Рода јуниорску лигу, а велике препреке на том путу биће им вршњаци из Радничког 1950 (Крагујевац), Смедерева 1950 и Младости  (Смедеревска Паланка). У случају да не успеју да се квалификују, такмичење ће наставити у Међурегионалној јуниорској лиги. 

Кадетска, пионирска и селекција млађих пионира играће у регионалним лигама.  

Школу кошарке као и прошле сезоне води професор Иван Папић. Упис нових полазника обавља се свакодневно, пријављивање је на телефон 064/17 31 707.

                                                                           Р. Сандић