Од 3. до 9. септембра, на сајту www.vulkani.rs, уз наш стални попуст од 20% остварићете додатних 20% попуста на све најзначајније класике светске књижевности Вулкан издаваштва. Вулкан класици поручени током трајања акције стићи ће вам на кућну адресу бесплатно!

Допуните своју библиотеку романима који су обележили светску књижевност, утицали на њен правац, али и инспирисали уметнике и генерације широм света! Не пропустите прилику да купите романе Салмана Руждија, сестара Бронте, Ирвинга Стоуна, Халила Џубрана, Чарлса Дикенса, Толстоја и многе друге. Потражите их путем линка https://www.vulkani.rs/akcije!

Не пропустите јединствену прилику и поручите дела светске књижевности по специјалним ценама. Препоручујемо вам неколико наслова.


Ниједна библиотека није потпуна без добрих старих класика, а Едгар Алан По – Изабрана дела је књига у којој ће уживати и окорели љубитељи и поштоваоци славног америчког аутора и они који нису прочитали ниједно његово дело. Оригиналност и снага стваралачког духа Едгара Алана Поа, који је и данас један од најчитанијих америчких аутора, посебно долазе до изражаја у форми приповедака. Од злослутних алегорија до напетости и неизвесности, његове приче су незаборавна и оригинална истраживања мрачније стране живота, безвремени увид у најзагонетније кутке људске душе, ремек-дела у којима се сједињују страва и злочин, тама и лудило, љубав и смрт.


Гроф Монте Кристо је авантуристички и историјски роман француског романописца и филозофа Александра Диме. Едмонд Дантес, главни јунак, племенит је и наочит капетан, заљубљен у прелепу Мерседес. Али несрећни младић постаје жртва љутих и амбициозних ривала: Данглар жели да се дочепа његовог злата, Кадрус је зликовац који жели личну освету, а подли пуковник Мондего жели Мерседес за жену. Оптужују Едмонда за издају, и то на дан његовог венчања, а он постаје заточеник злогласног затвора. Ипак, Дантес успева да се избави из заточеништва и на забаченом острву проналази огромно благо. Петнаест година касније враћа се у Париз, а његови непријатељи у богатом и тајанственом грофу Монте Кристо не препознају човека кога су издали. Гроф Монте Кристо је једно од најпознатијих Диминих дела, а чувени роман Три мускетара донео му је светску славу.


Година је 1936, а један роман је за шест месеци продат у милион примерака. Следеће године, 1937, исти роман осваја Пулицерову награду, а 1939. његова екранизација постаје најуспешније остварење у историји америчке кинематографије. Да, у питању је Прохујало с вихором, један од најсензационалнијих издавачких феномена свих времена. Велики амерички роман, књига која је у Сједињеним Државама најпродаванија после Библије и коју су критичари храбро поредили чак и са Толстојевим класиком Рат и мир. Величанствена ода америчком Југу, једном времену и његовим људима, прича чији је симбол била и остала неконвенционална и несавршена јунакиња, размажена и хировита, али и неустрашива и домишљата Скарлет О’Хара. Жена чији је лик већи и од самог романа и због чије снаге и у најтежим тренуцима подсећамо себе да сутра заиста јесте нови дан.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content