2019-06-22T10:39:09+02:00 22. јуна, 2019. 10:39 |

КЛЕНОВНИK: „Малиша у свету бајки”

Представа „Малиша у земљи бајки“, која је била завршна за ученике четвртог разреда Основне школе „Јован Цвијић“, подручног одељења у Кленовнику, одиграна је 12. јуна. Ова група деце, коју је водила учитељица Весна Пешић – Животић, завршила је једну и од септембра започиње нову фазу школовања. Сала кленовничког Дома културе била је пуна, а сви присутни упловили су у свет маште и игре на сцени.

Кроз чаробан свет бајки родитеље, баке, деке и млађу браћу и сестре провели су предшколци и ученици сва четири разреда подручног одељења Кленовник. На сцени је било укупно 20 младих глумаца, који су своје улоге одиграли као професионалци. Сценарио за представу написала је учитељица Весна Пешић-Животић, за костиме је била задужена Тијана Стевић, а за режију Давид Животић.

Главни лик ове духовите представе је дечак Малиша, који своје слободно време проводи играјући игрице на компјутеру, иако се његова мајка противи томе. Међутим, једном приликом у сну је „закорачио“ у нови свет и имао је прилику да види популарне ликове из бајки – од Снежане, Пепељуге, Црвенкапе, Зеленкапе и принца, преко вештице Грдане, виле Ведране и вука до седам патуљака и три прасета. Тај „сусрет“ је променио Малишин став о модерним технологијама.

            На почетку програма, непосредно пре извођења представе, Видак Огњановић је на хармоници извео валцер, а најмлађи ансамбл Културно-уметничког друштва „Кленовник“ представио се „Сплетом игара из Србије“. После представе уследио је маскенбал и дружење малишана.

П. Ж.