2019-11-07T23:17:58+01:00 8. новембра, 2019. 07:40 |

Клинци у Смољинцу „оверили визе“ за Токио

Михољско лето у Смољинцу обележио је још један школски спортски догађај. На терену ОШ “Дража Марковић Рођа“ у присуству скоро две стотине ученика, наставника физичког васпитања и учитеља одржано је атлетско такмичење под симболичним називом „Клинци олимпијци – предолимпијски турнир“. Овај пројекат школа у Смољинцу реализовала је у партнерству са основним школама „Ђура Јакшић“ из Топонице, „Моша Пијаде“ из Малог Црнића и „Милисав Николић“ из Божевца, а под покровитељством Општине Мало Црниће.

Ученици од првог до шестог разреда одмерили су снаге у више атлетских дисциплина. Млађи ученици опробали су се у трчању на 30м, скоку у даљ и бацању вортекса док су се њихови старији другари такмичили у спринту на 30м, бацању кугле, скоку у даљ, трчању на 300м и 600м, као и у скоку у вис. Цео преподневни такмичарски програм протекао је у врло узбудљивој атмосфери и фер навијању,  а под будним оком атлетских судија из Пожаревца и уз лекарско обезбеђење. Свим учесницима подељене су такмичасрке дипломе, а прво троје пласираних у свакој дисциплини добило је и адекватне медаље, док су школе добиле учесничке пехаре.

                 Наставник и судије

-Овај спортски пројекат је још једном је показао да је заједничком сарадњом наставника физичког васпитања и учитеља на нивоу целе општине Мало Црниће могуће реализовати овако захтеван и разноврстан спортски догађај. Велику захвалност захвалност дугујемо свим учесницима, од малих такмичара до просветних радника, директора школа, до општинских руководилаца и председника Општине Мало Црниће, Малише Антонијевића, који су препознали вредност овог пројекта и омогућили да овај догађај буде овако успешно реализован. На крају свега највжанији циљеви попут промоције фер плеја, олимпијских начела, физичке активности, пружања могућности свим ученицима да се међусобно упознају, друже и представљају своју школу, су у потпуности остварени. Остаје само велика жеља да неко од наших клинаца у будућности заиста овери визу за неке наредне Олимпијске игре, каже Миљан Милојковић, наставник физичког васпитања у ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац.