2019-11-30T19:00:36+01:00 30. новембра, 2019. 19:00 |

КЛУБ БОРИЛАЧКИХ СПОРТОВА 012: Достојни представници свога града

Чланови пожаревачког Клуба борилачких спортова 012 учествовали су на још једном престижном кик бокс турниру „Balkans Best Fighters“ одржаном у Нишу. Остварили су веома добре резултате и своме граду Пожаревцу донели две златне, две сребрне и две бронзане медаље као и пехар за најбољу млађу јуниорку који је припао Јовани Пударевић. На турниру је учествовало више од 500 такмичара из Македоније, Грчке, Бугарске, Босне и Херцеговине, Србије…

У ринговним дисциплинама борили су се Алекса Петковић, Маријана Јанковић и Сара Миљковић. У категорији +70кг наступила је Сара Миљковић и освојила прво место. У категорији млађих јуниора до -60кг борила се Маријана Јанковић, која је имала прилику да се сретне са јуниорском првакињом света из БиХ. Изгубила је, али дала до знања да равноправно може да се носи са доста искуснијом противницом. У категорији -63кг у  јуниорској конкуренцији борио се Алекса Петковић који се окитио бронзом. У борбама на татамију, у кик лајт дисциплини наступиле су Ивана Здравковић, Софија Ивков и Јована Пударевић. У категорији сениорки до 65кг Ивану Здравковић, због повреде ноге, победила је такмичарка из Македоније. Софија Ивков и Јована Пударевић у јуниорској конкуренцији до 65кг имале су занимљив жреб који их је спојио у финалу. Ивков је до финала дошла победивши чистом судијском одлуком док је Пударевић имала нешто тежи пут, борила се у две категорије. У првој борби победила је Македонку, а у другој такмичарку са домаћег терена.  И поред две победе иницирала је и врло радо препустила прво место Јовани Пударевић којој је припала златна медаља и и пехар за најбољу младу јуниорку. Треба истаћи и то да су такмичари КБС 012 наступили и на кик бокс првенству у Београду у кик лајт дисциплини за кадете, јуниоре и сениоре. Учествовало је седам чланова клуба, посебно су биле успешне Софија Ивков, Маријана Јовановић и Јована Пударевић која је и овде освојила златну медаљу.

 -Веома смо поносни на учинак наших такмичара на оба ова првенства. Имамо само речи хвале за све њих. Они проносе име Пожаревца по читавој Србији и Европи, али нажалост и даље их, сходно њиховим успесима не прати финансијска подршка Града. Реч је о такмичарима – борцима у једном од најтежих и дефинитивно најмасовнијих борилачких спортова у Србији, каже Никола Марковић, тренер и председник КБС 012.