Ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу поред осталог, а шта би друго у Србији, на свом имању имају шљивак. Док се једни уче се воћарству, други се уче  даљој обради овог издашног и укусног воћа. Наравно, реч је о џему од шљива. Осим што га прерађују и пакују, однедавно у свом трговинском објекту „Наша тезга – здрав кутак“ на пијаци у Улици Лоле Рибара га и продају уз остале своје производе са имања. У петак, 23. марта су то урадили на свој начин: прво пробаш, увериш се у квалитет и укус па купиш. Џем од шљива служили су уз хлеб, такође умешен у њиховој пекари.

           Најслађи је, а нема разлога да се не сложите, у палачинкама.

Share.

Comments are closed.

Skip to content