Саша Коцић је играчку каријеру започео у Кучеву на стадиону поред Пека, да би још као врло млад играч отишао у смедеревски Сартид где је оставио дубок траг. Тамо је одиграо 300 утакмица. Био је члан, а једно време и капитен генерације Сартида која је остварила историјске фудбалске успехе освојивши и Куп СР Југославије. Коцић је такође уписао и 20 наступа у евро такмичењима што у дресу Сартида, што у дресу београдске Црвене звезде. Играо је и за екипе „Борац“ из Чачка, за Бежанију, „Раднички“ из Крагујевца.

После завршене играчке каријере уследило је опредељење за тренерски позив. 

 -После успешне фудбалске кријере завршио сам школовање за  Уефа „А“ лиценцу и одмах преузео  РСК из Раброва и у дебитантској  сезони 2017/18. постајемо прваци у Зони „Дунав“. Касније преузимам Ђердап из Голупца да бих га напустио на пола сезоне 2020. и решио да се вратим у матични  Звижд, али овога пута као тренер, каже Коцић.

Пут доказивања је тежак и мукотрпан.

-Звижд сам преузео у незгодном тренутку свестан ризика с обзиром да је клуб остао без неколико првотимаца и голмана. Морали смо да из нашег погона  ангжујемо све расположиве снаге. Покушали смо да останемо у зони, али као тринаестопласирани, сишли смо у нижи ранг. 

 Предстоји нови период препорода Клуба. Жеља Звижда је да се врати у Зону па се поред Пека комплетира кадар, навијачи се враћају на трибине.

 -Неки играчи су нас напустили. Јако ми је жао због тога, али свако има право да бира и иде тамо где му је боље. Нисмо се предали. Радимо. Комплетирамо кадар. Имамо доста играча из Кучева, а радује и податак да су се у великом броју вратили на трибине наши верни навијачи, каже Коцић.

                                                                                                                          Текст и фото: Р. Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content