Данас, годину дана по куповини воде „Дубока“, компанија „Анђелковић Ал“ је  свечано отворила нову фабрику воде. По речима власника и директора компаније Зорана Анђелковића фабрику није желео да стави у погон док у потпуности не буде спремна. Током протеклих годину дана компанија „Анђелковић Ал“ је предузела све неопходне мере за подизање нивоа ефикасности и ефективности фабрике воде Дубока, као и припреме за квалитетан и безбедан рад. У обезбеђење врхунске опреме и најновије тенологије пуњења воде „Анђелковић АЛ“ је инвестирао око 120 милиона  динара.


Захваљујући тој инвестици у фабарици су искомплетиране три линије за флаширање воде  реномиранихи талијанских произвођача  –  компаније „Prokomak“, „Sipa“и „Ferarina“ којима се и примењује савремена технологија флаширања.

Природна минерална вода Дубока извире на обронцима Хомољских планина, у Нересници, у еколошком окружењу на дубини од 282 м, где су изворишта стара чак И преко 20.000 година. Вода Дубока долази из самоизливајућих извора И захваљујући њеном врхунском природном квалитету, у физичко-хемијском имикробиолошком погледу,она се не прерађује већ се у фабриц само спроводи превентивна УВ стерилизација И микрофилтрација.Дубока спада у ред најбољих минералних вода Србије, а за то су, осим даровите природе, заслужни и у фабриц уведени највиши стандарди квалитета у области безбедности хране – ISO  9001; ISO 22000; ISO 14001 i ISO 18001.

Резултати испитивања које је извршио Институт за рехабилитацију из Београда (новембар 1991 год.) показалису да ова природна минерална вода припада категорији калцијум-хидрокарбонантних минералних вода. Она не садржи оптерећујуће елементе у високим концентрацијама, превасходно натријум, чија је улога у организму да задржава течност. Одликује се значајним присуством микроелемената међу којима треба истаћи есенцијалне елементе (Fe, Cu, Zn, Co, Mn, Cr, Se i F) који својим присуством подижу квалитет овој води.

Овакав минерални састав воде нема ни једна друга вода на тржишту Србије, а значајан је јер доприноси добром здравственом стању И побољшаном одвијању бројних функција гастростиналних органа, уринарних органа као И самог организма.

Капацитет пунионице је од 8.000 до 15.000 флаша на сат И зависи од формата флаша. Минерална вода Дубока се на тржиште пласира у пет амбалажи формата 0,25 лит, 0,33лит., 0,5 лит., 1.5 лит., 2,0 лит., балонима од 6.6 лит., као и у стакленој амбалажи формата 0.375 лит., 0.80 лит. Дубока је вода пријатног специфичног укуса И може се конзумирати у неограниченим количинама.

По речима господина Анђелковића цена водеДубока приступачна је свим категоријама купаца. Потрошачи за уложени новац добијају квалитетну и здраву воду добро избалансираног минералног састава.

Бизнис планом фабрике воде бранда Дубока предвиђено је да се у наредном периоду вода пласира на домаћем и на иностраном тржишту. Са једним бројем иностраних компанија су већ потписани уговори, а са новим купцима се преговара и нема сумње да ће фабрика радити пуним капацитетом.

У фабрици је тренутно запослено10 радника, а очекује се да ће их у наредној години бити запослено најмање 20 људи.

Фабрика воде Дубока има изузетан значај за житеље Општине Кучево и то не само економско–друштвени, већ и емотивни. Захваљујући уложеним средствима у модернизацију и развој фабрике створена је могућност за веће запошљавање и бољи животни стандард Кучевљана.

Share.

Comments are closed.

Skip to content