Насиље над женама дешава се сваког дана. На нашим улицама, на тротоарима, у аутобусима… У кафићима, ресторанима, у клубовима. Али, најћешће у четири зида!

Ако приметиш насиље, пријави га. Не окрећи главу. Немој да кажеш: То није моја ствар. То се тиче свих нас. Целог друштва. Ако је у стану испод, ти немој да будеш изнад ситуације – пријави насиље. Насиље над женама не сме да буде табу. Ако си жртва – пријави га. Насилници не смеју да се осећају сигурно – пријави га. Ја нећу да ћутим. Ја хоћу да помогнем. Ми заједно то можемо да зауставимо. Морамо. Пријави насиље над женама. Буди нечији херој.

ПОГЛЕДАЈ

Међународни дан борбе против насиља над женама обележава се широм света, али га многе жене “дочекују” у страху за сопствени живот. Како се не бисмо сваког 25. новембра суочавали са поражавајућом статистиком, која каже да је у протеклој деценији убијено преко 9.000 жена, важно је да се против насиља над женама боримо сваког дана. Насиље над женама није проблем само жртава, већ целокупног друштва и зато је важно да устанемо против тортуре и психичког и физичког злостављања.

Kompanija Meridian настоји да подигне свест о насиљу над женама и помогне у борби против истог.

Осим што широм региона успешно послује више од две деценије, Меридианбет и на делу, сопственим примером и моделом пословања показује да је друштвено одговорна компанија – посебно када је реч о политици родне равноправности, економском оснаживању жена и нултој толеранцији на било који вид насиља и дискриминације.

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, kompanija Meridian подсећа јавност да решавање овог проблема мора имати приоритет не само у раду државних органа, већ и у функционисању пословне заједнице, која има веома важну улогу у промовисању културе толеранције и уважавања.

За насиље су одговорни насилници и нема оправдања без обзира на околности.

Заједно их можемо победити. Не кривите себе и не правдајте насилнике! Нисте саме. Позовите 0800 011 011 и потражите помоћ.

И у најтежим тренуцима кроз које као друштво пролазимо већ скоро две године – једна порука се не сме заборавити:

СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА!

Share.

Comments are closed.

Skip to content