Компанија „Ozonway“ из Барајева донирала је Граду Пожаревцу средство за чишћење коловоза и јавних површина у вредности од милион динара. Ради се о хиљаду литара концентрата који је довољан за прављење 200.000 литара раствора за дезинфекцију.

-Ово је тренутак да сви покажемо друштвену одговорност и да се нађемо када је потребно. Одазвали смо се апелу и донирали у десетак општина и градова у Србији органско средство за машинско прање и дезинфекцију улица, чији смо произвођачи и власници патента. Ово ће помоћи овим вредним људима да што квалитетније и боље одраде свој посао и омогући драстичну уштеду хлора који је тренутно дефицитаран. Ради се о средству MHS -50 које представља побољшивач и основни носач хлора, служи за прање и за појачавање ефекта хлора и извози се тренутно у три државе у региону, казао је директор компаније „Ozonway“ Жељко Пантић.

Заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић захвалио се на вредној донацији која ће се употребити за дезинфекцију територије града Пожаревца.

-Свака помоћ Граду Пожаревцу је добродошла и желим да се захвалим компанији „Ozonway“ и  другим привредним субјектима који су данима уназад помагали да се ова ситуација у којој се налазимо ублажи. Што се епидемиолошке ситуације тиче, с обзиром да тренутно на територији града Пожаревца имамо 32 оболеле особе, она је доста добра у односу на почетне прогнозе. Из часа у час пратимо стање на терену и овом приликом апелујем на грађанство да се придржавају мера социјалне дистанце и надам се да ћемо врло брзо изаћи из ове ситуације као победници, истакао је Павловић.

Ова донација реализована је на иницијативу директора Опште болнице Пожаревац др Данка Николића који је повезао представнике Града Пожаревца и ЈКП „Комуналне службе“ са донаторима.

-Ради се о модерном дезинфекционом средству које ће помоћи квалитетнијој дезинфекцији улица и јавних површина, што је изузетно битно за очување здравља људи. Позвао бих све становнике Пожаревца и браничевског округа да се придржавају мера и носе заштитну опрему (маске и рукавице), јер лични контакти су ти који доприносе ширењу заразе, нагласио је др Николић.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић је рекао да је због природе посла Град ову донацију проследио Комуналном предузећу како би наставили са дезинфекцијом улица и јавних површина. Он се захвалио представнику компаније „Ozonway“ на показаном високом степену друштвене одговорности и указаној помоћи која ће много значити у даљем раду на терену.

-Ми се налазимо у једном залету, покривамо не само централну градску зону, већ и ободе града, важне установе попут Болнице, Дом здравља, Хитну помоћ, Дом за старе и сматрам да дајемо допринос борби коју држава данас води, закључио је Јовић.

                                                                                                                        Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content