Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ Пожаревац, сходно наредби коју је наложио градски Штаб за ванредне ситуације у Пожаревцу, појачало је мере хигијене и дезинфекције.

Директор овог предузећа Слободан Јовић каже да Служба јавне хигијене од сутра почиње прање и дезинфекцију улица у Пожаревцу и Костолцу.

-Ова мера је неопходна и зато прање улица почиње пре уобичајене сезоне. Због ограниченог броја цистерни прање улица ће се обављати ноћу али и током дана јер су саобраћајнице углавном празне, објашњава Јовић.

Појачана је хигијена и на зеленим пијацама. То се посебно односи на простор за продају млечних производа:

-Пијаце раде нормално уз појачану контролу и мере хигијене. Наши радници заједно са санитарном инспекцијом враћају ако нешто није по пропису заштићено. У обављању посла помаже нам и комунална полиција.

Затворен “бувљак”

За време ванредних мера бувља пијаца се затвара. Како у Пожаревцу већ годинама четвртком ради „бувљак“ до сутра ће бити постављене барикаде и радници комуналног предузећа ће враћати и продавце и купце који се не огласе на меру забране окупљања.

Све остало у оквиру делатности „Комуналних служби“ ради по уобичајеном програму. Смеће се односи по распореду и нема никаквих застоја:

-Настојимо да наше запослене заштитимо у што већој мери и највећи проблем је што не могу да се набаве сва заштитна средства, али се надамо да ћемо што пре и то обезбедити у довољним количинама, каже Јовић.

Јавно комунално предузеће и у време док трају ванредне мере ради у складу са својим обавезама, а једино је мајкама мале деце омогућено одсуствовање са посла.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content