2019-12-31T15:08:22+01:00 31. децембра, 2019. 15:08 |

„Комуналне службе“ Пожаревац: Златна плакета за поверење

Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ у континуитету остварује одличне пословне резултате. Ти резултати се вреднују кроз све пословне критеријуме и на крају 2019. године као и у претходне две, JKП „Комуналне службе“ по трећи пут је добитник Златне плакете за бонитетну изврсност за остварену финансијску стабилност и поверење пословних партнера. Анализу као и рангирање за регион Западног Балкана, за земље Словенију, Хрватску, Србију, Црну Гору и Босну и Херцеговину ради CompanuWall buisiness tim. Директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић, коме је прошле године од стране Привредне коморе Србије уручена награда за пословног лидера, златну оцену коју по трећи пут предузеће добија, коментарише:

-Имамо све сертификате и лиценце које овакво јавно предузеће треба да има. Пре неки дан смо од верификоване и признате куће која мери бонитет јавних предузећа  добили Плакету златне бонитетне изврсности. Три године узастопце показујемо да спадамо у ред најквалитетнијих предузећа у Србији. Посао који се ради није нимало лак, за нас не постоји ни зима, ни лето, ни сунце ни киша… Наши људи су све време на улици и нормално је да имамо проблеме са радном снагом, поготову после забране пријема радника, и са здравственом и квалификационом структуром запослених, али се боримо и успевамо да план и програм извршимо у целости.

План и програм рада који за сваку годину пословања усваја Скупштина Града Пожаревца остварују готово у потпуности:

Слободан Јовић

-План и програм за идућу 2020. годину се не разликује умногоме од оног из ове године. Цене наших услуга остају исте и то је политика коју оснивач води знајући да у времену у коме живимо цене погађају најшири део становништва. Програм у свим нашим сегментима, поготову у јавној хигијени, која је наша основна делатност, је врло је амбициозан, али, када га припремамо, чинимо то тако да нас и он тера на пуну мобилност и ангажовање свих потенцијала којима располажемо. Зато увек смогнемо снаге да програм остваримо у целости. Скупштинска одлука је за нас обавезујућа и од 1. јануара крећемо јер нисмо научили да губимо, трудимо се и радимо да задржимо квалитет. Подсећам наше кориснике да ћемо и новогодишњи празник, како је то већ уобичајено за део запослених у овом предузећу, провести радно. Уз најбоље жеље нашим корисницима у новој години, надам се да ћемо наставити добру сарадњу и још је унапредити.

                   ПОТЕНЦИЈАЛ У ВОЗИЛИМА И ЉУДИМА

Јавно комунално предузеће је последњих година уз финансијску подршку Града Пожаревца доста добро опремљено механизацијом и возилима пре свега за изношење и одвоз смећа и јавну хигијену. За набавку механизације 2018. из градског буџета издвојено је 142 милиона, а 2019. године 31 милион динара. Део средстава из сопствене зараде у износу од 32 милиона динара ове године издвојило је и само јавно предузеће, каже директор Јовић:

-Посебно истичем добру опремљеност предузећа механизацијом потребном да квалитетно и успешно обављамо рад. Ми имамо 80 возних јединица што је изузетан потенцијал, у многоме је структура побољшана тако да не постоји нешто од механизације што ми у овом тренутку немамо. Подједнако пажњу обраћамо и на потребе Пожаревца и Костолца сразмерно броју становника и броју радника. Костолац као радна јединица ЈКП „Комуналне службе“ има све од механизације што данас постоји и у Пожаревцу.

                                                Сви су корисници

            ЈКП „Комуналне службе“ има скоро двадесет хиљада корисника услуга од којих су 19.000 приватна лица, односно индивидуални корисници. Послови које обављају у градовима Пожаревцу и Костолцу су обимни и разнолики. План који се на годишњем нивоу утврђује је амбициозан према броју запослених и зато се пуно улаже у механизацију.

Златнa плакетa

Оцењујући радну 2019. годину у којој је, осим у механизацију за јавну хигијену, која је основна делатност предузећа, доста улагано и у друге активности предузећа, као што су управљање пијацама, одржавање зеленила, управљање гробљима и брига о азилу за животиње, Слободан Јовић наглашава:

-Ову годину комунално предузеће завршава веома успешно, посебно истичем огромно улагање којим смо обновили основна средства уз помоћ Града Пожаревца. То посао који радимо чини још бољим и ефикаснијим. Без сарадње са Градом, који нам је оснивач и препознаје наш посао као битан и квалитетан, теже би га обављали. Оно што је током 2018. и 2019. године Град уложио, на нивоу је буџета једне мање општине и ми то поштујемо. Зато ЈКП „Комуналне службе“ спада у најбоља јавна комунална предузећа у Србији по опремљености и квалитету рада.

О примедбама које повремено од корисника стижу на рачун предузећа, Јовић каже:

-Све је то нормално, примедбе добијамо, јер посао који радимо није лак и не може да буде идеалан и зато се свакодневно унапређује. Ми план и програм остварујемо са 97 до 98 одсто и то је прави квалитет. Знамо своје могућности и правимо реалан и за нас остварљив план. Успех не долази сам по себи, за успех се боримо и ми смо се изборили.

                                                                                                            Д. Деурић