2020-06-18T09:08:08+02:00 18. јуна, 2020. 09:08 |

„Комуналне службе“- предузеће са бонитетом

Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ годинама у континуитету остварује одличне пословне резултате. Ти резултати се вреднују кроз све пословне критеријуме и предузеће је три пута заредом добијало Златну плакету за бонитету изврсност за остварену финансијску стабилност и поверење пословних партнера. Анализу и рангирање за регион целог Западног Балкана ради „CompanuWall buisiness tim“.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић који је такође добитник признања Привредне коморе Србије „Пословни лидер“ о организацији и квалитету које предузеће остварује, каже:

-Имамо све сертификате и лиценце које овакво јавно предузеће треба да има. Три године узастопце показујемо да спадамо у ред најквалитетнијих предузећа у Србији. Посао који радимо није  нимало лак. За нас не постоји ни зима, ни лето, ни сунце ни киша и наши људи су све време на отвореном шта било да раде. Тачност у раду огледа се у томе да сваки корисник наших услуга, пре свега изношења смећа, зна дан и сат када се смеће односи. То је квалитет који смо постигли. Исто важи и за друге делове предузећа, од гробљанских, пијачних услуга, рециклаже, зеленила. Квалитетно се ради и на пословима  зоохигијене, односно азила за збрињавање паса и мачака луталица. Постоје стандарди којих се придржавамо и које контролише Ветеринарски факултет у Београду, ветеринарска инспекција и санитарна инспекција.

ДОБРА МЕХАНИЗАЦИЈА И ВРЕДНИ РАДНИЦИ

ЈКП „Комуналне службе“ 2018. године добило је сертификате ИСО9000 и ИСО14000  за стандард управљања квалитетом и заштиту животне средине што је примарна делатност овог јавног предузећа. Процес добијања сертификата је трајао годину и по дана и тражио је доста улагања и другачије критеријуме рада:

-Имамо ИСО стандарде које ретко ко има од јавних предузећа у овој делатности. То говори да се одликујемо брзином и квалитетом у раду. ЈКП ради изузетно квалитетно, ми смо породица која заједно носи терет и одговорност за посао и по свим критеријумима оснивача, Града Пожаревца, али и наших корисника, задовољавамо функције у целости, каже директор Слободан Јовић.

Квалитетан начин рада омогућава добра механизација коју предузеће поседује. Међутим, за организацију и извршавање обима посла, недостају радници. „Комуналне службе“ имају 175 запослених што је недовољно, каже директор Слободан Јовић:

-Недостају нам радници, морамо да примимо нове, да подмладимо колектив. Природа посла је таква да захтева младе, вредне и јаке људе. Тражимо начин и са Оснивачем и са Владом Србије да нам дозволи да заменимо људе који су већ пред пензијом и због здравственог стања не могу да одговоре захтевима посла. Боримо се и за сада успевамо да план и програм извршимо у целости. Зараде су пристојне и у предузећу се брине о запосленима . Успех који постижемо није успех појединца већ свих нас и не долази сам по себи већ захваљујући залагању.

По речима директора Јовића ЈКП „Комуналне службе“ су предузеће које има организационих и финансијских потенцијала. Домаћинским начином рада превазилазе се проблеми пристигли са корона вирусом. Пословање, процењује директор, није угрожено тако да ће и ова, по много чему специфична година, бити завршена, као и претходне, позитивним финансијским резултатом. 

                                                                                                  Д. Д.