Јавно предузеће „Електропривреда Србије” објавило је конкурс за запошљавање 163 високообразована стручњака, међу којима ће шансу за први посао добити 62 млада дипломца без радног искуства.

       Конкурс предвиђа запослење на одређено време до две године за 47 инжењера машинске струке, 43 електро инжењера, 20 рударских инжењера, 10 информатичара, 12 високообразованих стручњака грађевинске, 9 геодетске, 5 геолошке, као и 2 технолошке струке, 12 правника и по једног хемичара, економисту и психолога.

        Основни критеријум за избор и селекцију кандидата, који ће добити први посао, биће успех на факултету, јер ЕПС жели да младим, образованим људима пружи прилику да граде своју будућност у Србији и покаже да се поштују праве вредности – знање и уложен труд.

       Послови су понуђени на локацијама широм Србије. Највише радних места отворено је у општини Лазаревац, укупно 51, а следи Костолац са 38 места. На конкурсу се тражи и 25 стручњака у Београду, 18 у Обреновцу, по пет у Сурдулици и Неготину, по четири у Новој Вароши и Кладову, три у Пироту, по два у Чачку, Малом Зворнику и Бајиној Башти. По једна позиција отворена је у Крагујевцу, Краљеву, Нишу и Новом Саду.

        Пријаве на конкурс могу се достављати искључиво преко сајта poslovi.infostud.com. Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања конкурса, односно до 19. септембра 2018. године.

       – Као један од 10 најпожељнијих послодаваца у Србији очекујемо велики одзив младих на конкурс. ЕПС је највеће предузеће у Србији са великим бројем стручњака у различитим областима, а за младе је то јединствена прилика да на најбољи начин примене и унапреде знања стечена на факултетима. Вредност ЕПС-а је управо у људима који овај систем деценијама унапређују, држе у корак с регионом и светом упркос свим изазовима. Реализујемо велике инвестиционе пројекте који треба да значајно унапреде електроенергетски систем наше земље и ово је идеална прилика да ЕПС добије „свежу крв“ у виду младих стручњака, а да  они уче од наших најбољих ветерана, који имају значајна искуства да им пренесу, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

        Циљ ЕПС-а је да модернизацијом и улагањима допринесе стварању бољих услова за живот и пословање, отварање нових фабрика и радних места.

      И овај конкурс, којим ће ЕПС обновити своје кадрове, доказ је да се ради на томе да млади не размишљају да оду, већ да уз посао и сигурну будућност остану у Србији, наводи се у саопштењу Сектора за односе с јавношћу ЈП ЕПС.

Share.

Comments are closed.

Skip to content