У знак сећања на уваженог телевизијског драматурга, књижевника и професора Слободана Стојановића, Народна библиотека „Илија М.Петровић“ Пожаревац расписала је традиционални наградни конкурс за најбољу необјављену драму која носи његово име. 

Заинтересовани ствараоци своја дела могу послати најкасније до 13. августа, у три примерка, потписана шифром и решењем шифре у затвореној коверти, на адресу Народна библиотека „Илија М.Петровић“, Дринска 2, Пожаревац. О добитнику награде, која обухвата објављивање драме, доделу Повеље и новчани износ, одлучиваће стручни жири. Свечаност уручења биће уприличена у октобру, по дванаести пут, у граду чије је поједине ликове и догађаја Стојановић трајно забележио у својим надвременским делима попут телевизијских серија „Више од игре“ и „Учитељ“. 

Подсећања ради, победник прошлогодишњег конкурса био је Радоје Радосављевић из Мислођина код Обреновца, за текст „Кућа Илића: драма о нестајању једне уметничке породице“, а куриозитет је да Радосављевић исту награду у своју књижевну биографију уписује по други пут, јер је 2017. године награђен за драму „На точковима“. 

Рукописи драма послатих на конкурс се не враћају, а ближе информације се могу добити на телефон 012/ 221 – 957. 

Организатори „Дана Слободана Стојановића“ су Народна библиотека „Илија М.Петровић“ Пожаревац, Фондација „Слободан Стојановић“ и Град Пожаревац.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content