Центар за културу „Војислав Илић Млађи“  расписује конкурс за књижевну награду под називом „Завичајно звоно професора Вучковића“ у две категорије: за најбољу необјављену завичајну песму и најбољу необјављену краћу причу о завичају.

Учесници конкурса могу да пошаљу највише два рада из обе категорије под истом шифром откуцана у два примерка на адресу: Центар за културу „Војислав Илић Млађи“, Кнеза Милоша 103, 12374 Жабари, под назнаком „За конкурс“, најкасније до 15. јануара 2023. године.

Књижевни конкурс организује се у част преминулог професора српског језика и
књижевности Драгослава Вучковића, рођеног у Ореовици, истакнутог радника из области просвете и културе који је својим радом допринео развоју и афирмацији културног стваралаштва Браничевског округа. Као један од утемељивача манифeстације „Дани Војислава Илића Млађег“, али и аутор монографије „Ореовица запис за потомство“ дао је посебан допринос очувању завичајног стваралаштва, културе и традиције на територији општине Жабари.

Решење шифре се доставља у посебној коверти заједно са радовима са следећим подацима: име и презиме, адреса,број телефона и краћа биографија.

Најуспешнији радови биће објављени на сајту Општине Жабари и у Зборнику који ће бити штампан сваке треће године.

Информације: 012/250-858, czkzabari@gmail.com

Share.

Comments are closed.

Skip to content