Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СKГО), у оквиру пројекта „Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу“ који финансира Влада Шведске, расписала је конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи „Другачије од других“.

Конкурс је намењен свим новинарима локалног, регионалног или националног медија који су у периоду од 1. јануара до 1. октобра ове године извештавали о једној од следећих тема: животна средина, локални економски развој – женско предузетништво, смањење ризика од катастрофа, родна равноправност, или од 1. јануара до 1. октобра 2023. извештавали о раду и активностима СKГО.

Циљ реализације овог програма је истицање важности и улоге коју локалне власти имају у поменутим областима, а све како би се додатно побољшао рад локалних администрација и унапредио квалитет услуга које пружају грађанима.

Такође, увођењем нове теме о раду СKГО, јавности се скреће пажња на активности ове организације, уз подсећање да у овој години она обележава седамдесетогодишњицу постојања.

Kоје су теме конкурса?

• Животна средина на локалном нивоу

• Локални економски развој – женско предузетништво на локалном нивоу

• Смањење ризика од катастрофа на локалном нивоу

• Родна равноправност на локалном нивоу

• Праћење активности и утицаја СKГО на локалне самоуправе у Србији

Стручни жири одабраће седам најбољих радова, пет у оквиру четири наведене тематске области и два у оквиру посебне теме посвећене раду СKГО. Оцену о најбољим медијским прилозима на тражене теме биће препуштен Оливери Петровић Стојанчић (РТС), Срђану Бошковићу (Радио Београд 1), Лани Гедошевић (Блиц), Зорану Секулићу (Фонет) и Владану Самарџићу (Вечерње новости).

У оквиру конкурса „Другачије од других“ додељује се укупно седам награда. Аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима. Најуспешнији новинари биће представљени на финалном скупу који ће бити одржан крајем 2023. године.

Објављени текстови или емитовани прилози могу се послати на следећи начин:

• штампани прилози – у штампаној или електронској форми (копија текста са подацима о аутору, датуму објаве и новинској редакцији, укључујући контакт информације аутора);

• електронски – радио и телевизијски прилози (копија прилога на двд диску или путем WeTransfera или сличног сервиса за слање великих датотека, укључујући податке о аутору, датуму емитовања и телевизијској/радио станици на којој је прилог емитован, као и контакт информације аутора);

• онлајн – принт скрин и линк ка објављеном прилогу (укључујући податке о аутору, датуму објаве и медијском веб порталу на којем је текст објављен, као и контакт информације аутора).

Адреса на коју је потребно доставити материјал је:

  • СТАЛНА KОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА – Служба за информисање, Македонска 22/VIII, 11 ООО Београд, са назнаком – МЕДИЈСKИ KОНKУРС „ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“, или
  • електронским путем на: milos.obradovic@skgo.org или zeljko.krnetic@skgo.org
Share.

Comments are closed.

Skip to content