На седници још изабрани заменик градоначелника, председник Скупштине, заменик председника Скупштине, чланови Градског већа и секретар Скупштине

У Пожаревцу је у понедељак., 23. априла на конститутивној седници формирана нова локална ласт. Иако званичне коалиције са Социјалистичком партијом Србије нема, поједини представници левице, заједно са Српском напредном странком, ипак имају удео у законодавној и извршној власти.
Од укупно 68 одборника, 38 мандата потврђено је СНС-у, 17 СПС-у, 6 мандата има ДС, а четири Удружење “Искорак-Др Звонко Благојевић”. У локалном парламенту налазе се још три политичке странке, које ће, као мањинске, у клупама имати по једног одборника, и то су: листа “Млади за будућност Пожаревца-Даворка Митровић”, “Руска странка-Милена Миња Павловић” и “Странка Руса Србије- Милош Цветановић”.

IMG_1331

Бојан Илић, нови председник Скупштине

Након потврђивања мандата новим одборницима и полагања свечане заклетве, тајним гласањем изабран је нови председник Скупштине Бојан Илић, одборник СНС.
-Намера ми је да овај пут наставим и имплементирам све оне планове који су остали нереализовани, а мишљења сам да ћу увелико унапредити рад Скупштине града Пожаревца. Ово је дом у коме седе контролори градске власти, изабрани од стране грађана Пожаревца. То са собом носи и одређење привилегије, али превасходно обавезе. У свом раду наставићу у духу претходног сазива Скупштине града Пожаревца, заједно са одборницима, уз међусобно поштовање и уважавање, имајући у виду богату историју нашег града. Обећавам да ће традиција која краси Пожаревац и у будућности бити имплементирана у рад Скупштине, али у складу са технолошким иновацијама које се увелико примењују. Желим да још више промовишем сарадњу са локалним медијима. Она до сада и јесте била на завидном нивоу, али сматрам да је посао обавештавања грађана о нашем раду посао који се стално мора унапређивати. Идеја је да заједно са уредницима медија још више оснажимо комуникације, нагласио је новоизабрани председник пожаревачког локалног парламента Бојан Илић.

IMG_1296 На функцијама заменика председника Скупштине, као и секретара пожаревачког локалног парламента остали су Милић Јовановић и Мирослав Унгурјановић.
Председник ГО СПС Слободан Јовић, због сукоба интереса, није прихватио, односно дао је оставку на место одборника у Скупштини града Пожаревца. Он се овом приликом захвалио свим грађанима, који су листи, чији је он носилац, својим гласом, дали поверење.
На конститутивној седници Скупштине града потврђени су мандати председника и заменика следећих одборничких група: ОГ “Александар Вучић-Србија побеђује”, чији је председник Верољуб Арсић, а заменица Наташа Крстић. Председница ОГ “Социјалистичка партија Србије” је Душанка Кукољ, док ће за заменика бити накнадно одлучено. Када је у питању ОГ Демократске странке, одлучено је да председник буде Дејан Савић, а његов заменик Златко Миладиновић. Председник ОГ “Искорак-Др Звонко Благојевић” је др Звонимир Благојевић, док ће функцију његовог заменика обављати Душко Јовић.

IMG_1340

БАНЕ СПАСОВИЋ:

                 Стручност, одговорност и резултати рада

 За градоначелника Пожаревца, Скупштина је изабрала Банета Спасовића, председника Градског одбора СНС и досадашњег председника Скупштине града. Спасовић је рођен у Пожаревцу 21. новембра 1968. године. Завршио је Правни факултет, а прве професионалне кораке направио је у Општинском суду у Пожаревцу. Године 1996. прешао је да ради у Општинско јавно правобранилаштво Пожаревац, а затим у Јавно предузеће “ПТТ саобраћај Србија”-Радна јединица Поштански саобраћај Пожаревац где је радио све до избора за председника Скупштине града.

По Спасовићевим речима, већ данас се у свим сегментима привредног, економског и инфраструктурног развоја морају начинити озбиљни искораци ка бржем и делотворнијем развоју града, са много више залагања и одговорности.

-Морамо дати максималан допринос да град у коме живимо, за оне који у њему живе, и који ће тек живети, учинимо лепшим и бољим. Ми смо јако држали до тога да својим радом оставимо траг, који ће омогућити да и када више не будемо на функцији, чисте савести можемо да прошетам градом и поразговарамо са нашим грађанима, као пријатељи и суграђани. Искористио бих прилику да се још једном захвалим грађанима, на пруженој подршци током локалних избора. Нисмо обећавали немогуће ствари. Такође, захваљујем се и нашим коалиционим партнерима са којима ћемо радити на стварању бољег Пожаревца. Пожаревац годинама уназад тавори како са инвестицијама (производња, отварање нових радних места), тако и на пољу изградње инфраструктуре и уређења града  рекао је Спасовић, и додао:

-Од својих сарадника тражићу стручност, одговорност и резултате рада. Основни програмски циљеви биће борба за свако радно место, односно запошљавање, довођење инвеститора… Локална самоуправа  уредила је већ један део Индустријске зоне. Познато је да смо прошле године купили Шећерану, од 22 хектара и 10.000 квадратних метара пословног простора, нагласио је Спасовић.     

На предлог Банета Спасовића изабрани су заменик градоначелника Саша Павловић, доскорашњи заменик председника Градске општине Костолац и чланови Градског већа: Весна Пејић, Драган Костић, Иван Јовић, Ана Миљанић, Дејан Крстић, Срђан Радовановић, Александар Стојановић, Драган Рсадовановић, Марко Милојевић и Владимир Петровић.

IMG_1379

ВЕРОЉУБ АРСИЋ:

Здрав и квалитетан живот свих грађана

Председник ОГ СНС Верољуб Арсић честитао је свим одборницима на верификацији мандата. Такође, он очекује да ће овај законодавни и извршни сазив радити још квалитетније и ажурније.

-Чињеница је да нико не схвата колики значај има локална самоупорава. Свака политичка партија имала је свој ресор који је функционисао. Чини ми се да је Пожаревац, да би почео да се реформише, да би постао једна модерна локална самоуправа, морао да доживи своју самодисциплину. Пожаревац је некада био пример како једна локална самоуправа треба да ради, а сада се налазимо на зачељу, по томе како не треба радити, рекао је Арсић, уз напомену да нова власт грађанима мора обезбедити здрав и квалитетан живот, а граду економски развој.     

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content