У Пожаревцу је, у среду увече, одржана конвенција коалиције „Уједињени за победу Србије“ која на председничким и парламентарним изборима 3. априла учествује са листом број 5.

Пожаревљанима се први у сали Центра за културу обратио председнички кандидат коалиције генерал Здравко Понош и позицију и обавезе председника државе упоредио са оним што ради добар председник кућног савета. Између осталог, поручио је Србији треба мало реда, смирености, стабилности и одговорности:

Сигуран сам да можемо да уредимо Србију да буде кућа за све нас, кућа за све своје људе, за све грађане Србије без обзира да ли су Срби или неке друге националности, вере…Србија је кућа за све нас!

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде и прва на листи „Уједињени за победу Србије“ је у Пожаревцу обећала да ће, након победе на изборима у чији исход не сумња,  бити успостављена институција специјалног антикорупцијског тужиоца. Навела је да знају како ће лустрирати све оне који су се огрешили о људе:

-Листа „Уједињени за победу Србије“ зна како да дође до правде, истине, стабилности,  до нормалне Србије. То је све што желимо, да живимо у нормалној земљи, да зауставимо хаос, да зауставимо поделе, да зауставимо мржњу и да заиста сви живимо нормалан живот, поручила је Мариника Тепић на конвенцији у Центру за културу Пожаревац.

Тепић је обећала  да ће се испитати порекло имовине сваког функционера и да ће морати да врате све што су нелегално стекли.  Такође је подсетила Пожаревљане да живе у једином граду у Србији у коме није отворен ниједан вртић у последњих десет година.

На предизборном скупу у Пожаревцу представљени су кандидати за посланике „Уједињени за победу“ са Браничевског округа. То су Виолета Томић, Љуба Јацић, Дејан Савић, Мирјана Алексић, Илија Флорић, Марија Траиловић, Јелена Богавац и Горан Петровић. Петровић је са предизборног скупа суграђанима поручио:

-Вечерас смо поставили велики циљ, а то је слободна и демократска Србија без лажи. Србија слободних, а не као сада, уцењених грађана и додао да верује да се променом власти може изградити држава праведна за све грађане.

            Осим кандидата за посланике из Браничевског округа на предизборном скупу листе Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије представили су се и посланички кандидати из целе Србије. Са порукама које носе обратили су се и Лидија Мартиновић, Слободан Првановић, Ксенија Марковић и Стефан Јовановић. У Пожаревцу су били и посланички кандидати са листе број 5, Драган Ђилас, Борко Стефановић, Зоран Лутовац, Срђан Миливојевић, Влада Пешић, Миша Гавриловић, Иван Милановић, Срђан Вукша…

                                                                                                                                                                           Д. Деурић

Share.

1 коментар

  1. I’m gone to inform my little brother, that he should also
    pay a visit this weblog on regular basis to get
    updated from hottest news update.

Skip to content