2021-10-06T10:04:58+02:00 6. октобра, 2021. 10:04 |

Коп „Дрмно“: Ремонти квалитетни и у роковима

Ремонти рударске механизације и опреме на Површинском копу „Дрмно“ одвијају се у континуитету. По завршетку једног, одмах почиње ремонт наредног рударског система. Радови се изводе појачаном динамиком како би се предвиђени послови завршили у планираном року. Киша током пролећа и врело лето са температурама изнад просека објективно су отежали посао извођачима радова и запосленима из служби одржавања копа „Дрмно“, али то није озбиљније утицало на обим изведених радова и задате рокове.

− Август и прва половина септембра били су резервисани за ремонт петог јаловинског система, који се састоји од багера „СРс 2000“, погонских станица, транспортног система „Б-2000“ и одлагача, рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања. 

Зоран Стојковић

− Највише посла било је на багеру „СРс 2000“ са интерном ознаком два. Ремонт овог система трајао је нешто дуже него иначе, јер је замењен лежај окрета горње градње багера, после 25 година рада и једне репаратуре. 

Стојковић објашњава да након овога следи ремонт другог јаловинског система, а тежиште активности на том систему биће на прегледу и контроли централног лежаја окрета горње градње багера и евентуалној санацији уочених недостатака. 

− Осим тога, на багеру „СРс 2000“ планирана је замена редуктора радног точка. У зависности од ситуације коју будемо затекли на кугличној стази багера, ремонт може трајати и 45 дана. По завршетку тих послова предстоји друга фаза оправке првог јаловинског система, рекао је Стојковић захваливши се свим радницима који су током ремонта радили посвећено и без предаха, по киши и на тропским температурама, у режиму продужног рада. 

− И поред отежаних услова рада успели су да послове обаве квалитетно придржавајући се задатих рокова, казао је Стојковић.

Р.Н.