Кошаркашка репрезентација Србије у својим редовима има још једног Пожаревљанина. У тиму  Саше  Ђођевића нашао се и Илија Ђоковић, који је оставио утисак у недавном мечу са репрезентацијом Грузије. Стицајем околности Илија је рођен у Јагодини јануара 1996.године, и одмах  по изласку из породилишта доселио се у Пожаревац, јер му је отац Пожаревљанин.

Прича како сам заиграо кошарку је врло интересантна: са 6 година шетао сам крај Триангла са комшиницом Драгицом Минић. У једном тренутку видим плакат који ми је привукао пажњу, а како нисам знао да читам она ми је рекла да је реч о упису у кошаркашки клуб По-Баскет”. Отишао сам кући и одмах рекао да желим да играм кошарку.

 Илијин отац је познавао Златка Глишића, који је покренуо Клуб, и тако је све почело. Од Златка је научио да буде и кошаркаш и човек.

–  Иако мали, имао сам времена и за школу и за другаре, а кошарка ми је била прва љубав која је из дана у дан бивала све јача, каже Илија. –  Ишао сам у школу Краљ Александар Први” где сам био одличан ученик и имао јако добре наставнике, а онда у 13.години, дошао је позив из ФМП”-а где сам провео две године.

Како Пожаревац нема конкурентан први тим у јачим лигама, Илијина породица се сели у Јагодину где он завршава Гимназију „Светозар Марковић“. Од тада је  члан свих млађих репрезентативних селекција, а 2014. Са репрезентацијом играча до 18 година осваја сребро на Европском првенству. Тренутно је члан Клуба КК „Борац“.

– Остварио ми се сан да браним боје Србије у А тиму, а за остало нигде не журим, каже Илија. –Питате да ли посећујем Пожаревац? Слабо, јер немам времена, иако имам много пријатеља са којима сам одрастао крај Тријангла. Поздрављам их овом приликом и надам се да ћемо ускоро бити заједно, закључује наш разговорЂоковић.

Разговарао Влада Винкић

Фото: Архива И. Ђоковића

Share.

Comments are closed.

Skip to content