2021-05-24T15:35:28+02:00 24. маја, 2021. 15:31 |

Костолац: Асфалтира се пут до „Драгуља“

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић у понедељак, 24. маја је са председником Градске општине Костолац, Серџом Крстаноским и сарадницима отпратио завршетак радова на асфалтирању дела Улице Кнеза Лазара до ресторана „Драгуљ“.

Управо код „Драгуља“ на обали Дунава уредиће се понтонски пристан за бродове уз финансијску подршку од 7 милиона динара републичке Агенције за управљање лукама.

Асфалтирање Улице Кнеза Лазара се завршава данас. У току наредна два дана треба да се обележи хоризонтална и вертикална сигнализација. Већ се праве и планови да се ова костолачка улица кроз насеље Канал реконструише и у првом делу. Улица је иначе дуга 900 метара, а ширина реконструисаног коловаза 5,5 метара. Такође је асфалтиран тротоар и уређује се банкина. О неопходности да се уреди, градоначелник Павловић је у Костолцу додао је:

-Улица је била у веома рунинираном стању и сада радимо пројектну докумантацију и за први део јер хоћемо да је у целини завршимо. Очекујемо да тако трасирамо пут ка подизању туристичке понуде јер ће већ за неколико месеци ту пристајати крузери.

У реконструкцију и асфалтирање Улице Кнеза Лазара издвојено је 23,7 милиона динара.

Саша Павловић је указао и на друге планиране и текуће радове на уређењу путне инфраструктуре у Пожаревцу. Осим уређења паркинга крај болнице и тротоара у Месној заједници Радна мала и Улици Воје Дулића у центру града, ради се и у Месној заједници Чачалица, у улицама Боре Станковића и Сестрољинској. Из буџета Града за ове инвестиције издвојена су 23, 4 милиона динара.