У костолачком  Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, одржано је књижевно вече под називом „Звезде по сокаку сејала“ на коме су представљене књиге завичајног писца и хроничара, Војкана Ивковића. 

О његовом досадашњем делу говорили су Драган Стојићевић Стојке, професорка Велинка Арсенијевић, Златан Пејкић и Зорка Стојановић. Песме су читали Војкан Ивковић, Марија Копун и Драган Журжевић, а вече су употпунили својим песмама Љубиша Сарафимовић, фрулаш и Слободан Јанковић, вокални солиста.

Војкан Ивковић је рођен 1967. године у селу Петка. Завршио је Техничку школу у Костолцу и ради као службеник обезбеђења у ПРИМ-у  али је одувек гајио љубав према књижевности и историји свог краја. Као завичајни писац и хроничар значајно је допринео очувању, развоју и промоцији културе и традиције. Добитник је више награда на књижевним такмичењима: треће место на књижевном такмичењу „Дан просветник радника“ 1984. године, друго на такмичењу песника аматера у Трстенику 1988. године и прво место на „Фестивалу младости“ у Пожаревцу 1985. године. Песме је објављивао самостално и у заједничким збиркама и зборницима поезије а ушао је и у Антологију браничевских песника друге половине двадесетог века „Као черга широка душа“. Написао је на десетине рецензија књига својим колегама писцима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content