2017-09-08T10:09:49+02:00 8. септембра, 2017. 10:09 |

Костолац међу пет најхуманијих у Србији

022У оквиру ванредне кампање добровољног давања крви, у Костолцу су протекле среде, за шест сати сакупљене 32 јединице крви. Организатори акције су Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, а тако прикупљене резерве крви биће коришћене за лечење болесника на клиникама и здравственим установама у Београду.

Испред носилаца акције присуствовали су председник Градске општине Костолац,Иван Савић, који је био и промотер, потом,секретар Црвеног крста Пожаревац, Саша Обрадовић, заменик председника ГО Костолац Саша Грубетић и испред Института за трансфузију крви,Миле Машковић.

Обрадовић је истакао да се костолачка општина, према оствареним резултатима у првих шест месеци ове године прикључила групи пет најхуманијих општинау Србији, и додао:- Градска општина Костолац одликује се великом хуманошћу захваљујући великом броју давалаца крви у односу на укупан број становника. Цела Србија је на томе захвална. Овом приликом се захваљујем ипредседнику Градске општине Ивану Савићу на великој подршци као промотеру акције, али и као добровољном даваоцу крви.

Савић је истакао да ћеГрадска општина Костолац настојати да до краја године организује још неколико акција, и додао: – Годинама уназад пружамо подршку оваквим акцијама. Сазнање да смо тако високо рангирани по хуманости, Костолчанима много значи и уверен сам да ћемо задржати статус једне од најхуманијих општина у Србији. Костолац је увек био познат по хуманости и трудићемо се да ту традицију наставимо. Захваљујемо сеЦрвеном крсту Пожаревац на иницијативи и организацији акција добровољног давања крви, а посебно Костолчанима који се увек несебично одазивају.