Серџо Крстаноски

За становнике села на подручју Градске општине Костолац од данас је омогућена вакцинација на пункту Медицине рада у Дому здравља Костолац без претходног заказивања, сваког радног дана од 8 до 13 часова. Тим поводом, одржана је конференција за медије на којој је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски говорио о новинама у спровођењу вакцинације.

-На подручју Градске општине Костолац до 7. априла прву дозу примило је 1.600 грађана, док је ревакцинисано њих 1.200. Сама пријава за вакцинацију одвија се по једноставном поступку преко еУправе или преко кол центра 0800 222 33. Новина је да од 7. априла сви мештани Острова, Петке, Старог Костолца и Кленовника могу да се вакцинишу на пункту Медицине рада костолачког Дома здравља без пријаве или било каквог заказивања, рекао је Крстаноски.

 Тренуто су доступне вакцине Синофарм и Астра Зенека, а сам процес имунизације, укључујући попуњавање формулара, лекарски преглед и вакцинисање, траје од 8 до 10 минута.

Крстаноски је апеловао на све Костолчане, а посебно старије од 65 година да се вакцинишу како би заштитили себе и сачували здравље својих породица.

-Што пре стекнемо колективни имунитет, пре ћемо се вратити редовним животним активностима, деца ће се вратити у школске клупе, вратићемо се у позоришне и биоскопске сале, моћи ћемо слободно да путујемо, закључио је председник ГО Костолац.

Члан Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић председницима савета месних заједница у Петки, Кленовнику, Острову и Старом Костолцу доставио је обавештења и инструкције о новинама у спровођењу вакцинације.

                                                                                                           Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content