2018-12-28T09:43:20+01:00 28. децембра, 2018. 09:43 |

КОСТОЛАЦ: МИЛЕНА ЦЕРОВШЕК НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

Милена Церовшек, одборница СНС-а од 27. децембра обавља дужност председника Скупштине Градске општине Костолац. Избор новог председника уследио је пошто је пред почетак седнице Скупштине стигла писмена оставка коју је као лични чин поднео досадашњи председник Иван Савић.

Осим избора новог председника, одборници, било их је присутно 20, су расправљали и усвојили Одлуку о буџету Градске општине за наредну годину.

ГО Костолац ће у 2019. године располагати са 292 милиона динара, што су углавном трансферна средства из Града Пожаревца. Део овог трансфера су и средства која нису потрошена у текућој години.

На седници се чуло од одборника опозиције да је од суме од 5, 9 милијарди колики је пожаревачки буџет, за Костолац издвојено тек 4,5 одсто.

Образлажући буџет, председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је навео да ће током 2019. године Градска општина располагати са око 900 милиона динара. Осим буџетских 292 милиона преко јавних предузећа и изградње воводводне и канализационе мреже као и преко неких других делатности и уз учешће средстава ЕПС-а која се очекују, моћи ће да се уради далеко више на побољшању квалитета живота у Костолацу и сеоским месним заједницама.

На седници Скупштине Градске општине Костолац усвојен је и нови Статут ГО, чиме је извршено усклађивање са Законом о локалној самоуправи.