2018-12-29T14:01:42+01:00 29. децембра, 2018. 14:01 |

КОСТОЛАЦ: „Новогодишњом причаоницом“ малишани спасили Деда Мраза!

Костолачко Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац у сарадњи са Вртићем „Мајски цвет“ у Костолцу организовала је у овом вртићу радионицу намењену најмлађима која је окончана представом „Новогодишња причаоница“. Реч је о радионици културно-едукативног карактера са циљем да се код деце предшколског узраста развију машта, љубав према књигама и потреба да користе фонд Библиотеке а  осмислиле су је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник и Невена Вуксановић, дипломирани библиотекар.

         На основу приче „Спасавање Деда Мраза“ коју су заједнички написали „Љубитељи фантастике“ из Костолца и блогер и писац Нешо Поповић из Београда, глумац позоришта „Кастелум“  Дејан Цига Милошевић приредио је сценарио за кратку дечију позоришну представу „Новогодишња причаоница“ интерактивног карактера тако да  су се малишани из Вртића свако на свој начин, активно укључивали у извођење комада.

        Уз представнике Библиотеке, васпитачице и децу из Вртића „Мајски цвет“ и Милошевића,  у реализацији су учествовали Весна Љубисављевић, глумица позоришта „Кастелум“, Тадија Вуксановић, ученик Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца као и Жељко Миладиновић и  Миљан Ђурђевић, чланови“ Љубитеља фантастике“ у  Костолцу.