2018-09-05T10:01:54+02:00 5. септембра, 2018. 10:01 |

КОСТОЛАЦ: Пријавите се за Трку легионара

Пријавите се за Други костолачки полумаратон који ће 29. септембра бити одржан у Костолцу.

Заинтересовани се могу јавити до 15. септембра путем линка:http://www.runtrace.org/rs/event/kostolacki-polumaraton-2018

Сам догађај обухвата три трке: „Трку маратончића“ за децу до 6 година, „Трку задовољства“ на пет километара, и главну трка, „Полумаратон“. 

Котизација за учешће у полумаратонској трци износи 1.000 динара. 

На протеклом, Првом полумаратону било је 350 учесника. Иначе, костолачки полумаратон се разликује у односу на друге трке јер за циљ има специфичну маршуту. Стаза се протеже од центра Костолца, преко градске плаже Топољар, обале Дунаве, па све до циља који се налази на Археолошком локалитету „Виминацијум“. Управо зато полумаратон и носи назив „Трка легионара“. Том приликом ће учесницима бити омогућен обилазак археолошког налазишта Виминацијум.

Сва физички спремна и пунолетна лица могу учествовати, а за оне који су мање физички спремни ту је „ Трка задовољства“. Циљ манифестације је промоција атлетике, уз дружење, тако да су сви добродошли да се прикључе било као такмичари или гледаоци. Догађај ће имати и групацију волонтера за пропратне, али веома важне послове, па се сви заинтересовани могу јавити у Културно спортски центар „Костолац“, како би били део овог спортског догађаја.

Организатори полумаратона су Културно – спортски центар „Костолац и „Маратон тим Пожаревац“, у сарадњи са Археолошким локалитетом „Виминацијум“, под покровитељством Градске општине Костолац.