2018-05-15T19:35:56+02:00 15. маја, 2018. 19:35 |

КОСТОЛАЦ: Промоција књига Јасминке Петровић

У костолачком Одељењу „Народне библиотеке „Илија М.Петровић“, сутра (среда 16.мај) ће бити приређена промоција књига Јасминке Петровић. Реч је о делима за најмлађе која се препознају се по топлом хумору и сагледавању света из угла детета које живи у савременом друштву. Јасминка Петровић је рођена 1960. у Београду. Студирала је шпански језик и књижевност. Уређивала је дечју емисију на Радио Пингвину, часопис National Geographic Јуниор, писала за многе дечје часописе и учествовала у програмима који подстичу дечју машту и стваралаштво. Има двоје деце и два унука. Често сарађује с млађом ћерком, илустраторком Аном Петровић, али је већину њених књига илустровао Добросав Боб Живковић.


Јасминка је написала  преко тридесет књига, међу којима: Ово је најстрашнији дан у мом животу, 35 калорија без шећера и Лето када сам научила да летим; приче Гига прави море, Кажи тети „Добар дан”, Маме, О дугмету и срећи, Риба риби гризе реп, Безобразне ноте и неваљале ајкуле, Од читања се расте, збирка драмских игара Да ли сте ви жаба?; приручници Секс за почетнике, Школа, Бонтон, Дугина долина – Велика шаховска авантура, Како постати и остати глуп, Породица. Писала је сценарио за три сезоне дечје ТВ емисије Кукурику шоу и сценарио за драму „Миљаковац, тј. Нови Зеланд“.

Организатори овог догађаја намењеног ученицима узраста од петог до осмог разреда су Библиотека у Костолцу  и Културно-спортски центар Костолац. Почетак је у 13,00 часова.