На теренима малих спортова иза спортске хале у Костолцу у организацији Синдикалне организације „Копови Костолац“ обележен је 6. август – Дан рудара Србије, трећим Меморијалним турниром у малом фудбалу „Миомир Цвијић Рус“.

На турниру се надметало 8 екипа: Прим, Помоћна механизација, Копови Костолац, Русови соколићи, Георад, Костолац услуге, Аутотранспорт и Термоелектрана. У борби за треће место после бољег извођења пенала екипа Аутотранспорта савладала је Костолац услуге резултатом 7:6. У регуларном делу сусрета резултат је гласио 4:4. Први гол на утакмици за Костолац услуге постигао је Милан Миловановић у 6. минуту, да би већ у следећем нападу из контре Ненад Јовановић изједначио резултат. У другом полувремену у 23. минуту из слободног ударца Иван Андрејић постиже други гол за Аутотранспорт, а само четири минута касније Никола Бачалановић после изванредне акције повећава предност Аутотранспорта на 3:1. Када се чинило да је све завршено, у 29. минуту после контранапада Милан Миловановић постиже свој други гол, а затим у 32. минуту и трећи гол за изједначење. У самој завршници исти играч постиже још један погодак за водсто екипе Костолац услуге, да би у последњем нападу Александар Радојковић успео да изједначи на 4:4.

                                             „КОПОВИ КОСТОЛАЦ“ ПОБЕДНИК ТУРНИРА

За прво место надметале су се екипе „Копови Костолац“ и „Прим“, а и овога пута пенали су одлучили победника. Више среће имала је екипа „Копови Костолац“ која је на крају са 10:9 славила. Први део сусрета у потпуности је припао „Коповцима“, који су головима Младена Цвејића, Ивана Николајевића и Уроша Медића у 4, 5, и 6. минуту врло брзо дошли до предности од три гола. У истом минуту из контре Иван Недељков постиже први гол за Прим. При крају полувремена из прелепе акције Младен Цвејић је повећао предност на 4:1. У 22. минуту сусрета Иван Николајевић постиже свој други гол и резултат у том тренутку гласи 5:1 за екипу „Копови Костолац“. Головима Александра Ћирића у 34. и 35. минуту „Прим“ је смањио предност на 5:3, а затим још већим притиском на противничку екипу, голом Драгана Милошевића у 37. минуту и аутоголом Тодора Мирковића долази до изједначења. Бољим извођењем пенала победу и прво место освојила је екипа „Копови Костолац“.

Обе утакмице одлично су судили Данијел Стевић и Александар Стојадиновић. Признања најуспешнијим екипама уручио је председник Синдикалне организације „Копови Костолац“ Данијел Радосављевић, који је том приликом истакао да се организацијом турнира Синдикат труди да овековечи име преминулог председника Синдиката, колеге и пријатеља Миомира Цвијића Руса, који је волео фудбал, али изнад свега био поштован међу људима као добар, вредан и посвећен човек.

-Миомир Цвијић Рус је био човек из народа, цео свој живот посветио је помагању људима и својом племенитошћу и добротом оставио је неизбрисив траг. Обележио је једно време у Синдикату и могу да поручим да докле год је Синдикалне организације „Копови Костолац“ живеће и његово име и надам се и овај турнир, казао је Радосављевић.

Он се овом приликом захвалио на подршци у организацији турнира Градској општини Костолац, Граду Пожаревцу и колегама из издвојених предузећа.

                                                                     

                                                                           Миомир Цвијић Рус

                                                                                (1963 – 2018)

Миомир Цвијић Рус био је посвећен помагању људима, по чему га сви памте. Рођен је у Пљевљима, где је завршио средњу стручну школу. Након три године рада у Пљевљима, августа 1988. године, долази у Костолац као ВКВ механичар алатних машина – бравар. Свој радни век почео је у Геораду, на одржавању и монтажи пумпи и цевовода. Од 1994. године прелази на ПК „Дрмно“ као машинбравар на Првом БТО систему. Од 2007. године ради као машински пословођа, такође на Првом БТО систему. У синдикату је био активан од 1996. године, а од 2000. године у три наврата је биран за председника Синдиката Површинског копа „Дрмно“. Од децембра 2017. године обављао је дужност председника Синдиката „Копова Костолац“. Оставио је иза себе ћерку Нину, сина Марка и супругу Јелену.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content